Колкото повече време прекарваме в социална изолация, толкова по-активни сме пред дисплеите на смартфоните. Неслучайно се отчита впечатляващ ръст във времето за работа с приложения и забавления с игри през последните тримесечия. 

Благодарение на доклад на SensorTower разбираме, че TikTok е най-популярното заглавие в световен мащаб през август 2020г. Приложението оглавява едновременно класациите в Google Play и App Store, като общо е реализирало 63.3 млн. инсталации за предходния месец. 

Това е ръст от 1.6%, спрямо същия период преди година. Втората позиция е за платформата за видеоконферентни разговори Zoom, която отчита 52.2 млн. инсталации през август. За сравнение преди 12 месеца тази цифра бе почти 23 пъти по-малка. 

Най-голям интерес към Zoom проявяват собствениците на смартфони от Индия и САЩ, които съставляват около 45% от общата потребителска база. Facebook е третото най-изтегляно приложение за смартфони и е изпреварено от YouTube в App Store.

Приложението Snack Video е вторият най-попуярен софтуер в Google Play за предходния месец.

 

 

Другите заглавия, които допълват челните десет включват Instagram, WhatsApp, Google Meet, Messenger, Snapchat и Telegram, информира GIzmoChina. Позицията им е различна при Android и iOS, но въпреки това приложенията попадат във водещите списъци и за двете платформи.

Изчислението на резултатите е направено на базата на уникалните инсталации регистрирани от водещите платформи за смартфони, а не от предварително инсталирания софтуер. Важно е да отбележим, че списъка включва единствено приложения, а не игри. 

Селекцията не е много по-различна от преди месеци, но показва, че въпреки специфичната ситуация около TikTok феновете на приложението продължават да се увеличават с интензивни темпове. SensorTower включват информация за няколко различни версии на софтуер, като например Facebook и Facebook Lite. 

Инсталациите от външи магазини за Android не попадат в списъка. На този етап изглежда доста трудна задача друго заглавие да попадне в първите пет най-изтегляни приложения за смартфони през месеците до края на 2020г.

 

Още от Digital: Най-добрите алтернативи на TikTok