Протестите срещу генно-модифицираните храни стават все по-често явление по цял свят. Милиони потребители вярват, че те са вредни за здравето ни и правят всичко възможно да не допуснат навлизането на подобни продукти в търговските вериги. За съжаление това решение се взема от правителството и твърде често протестите не са достатъчно ефективен метод в това отношение. Броят на компаниите, които модифицират на генно ниво различни храни постоянно се увеличава.

 

Добър пример в това отношение е The Arctic Apple. Всъщност под това име се крие първата ГМО ябълка, която ще бъде продавана в магазините на територията на САЩ, предаде Independent. Създателите ѝ твърдят, че нейната вътрешност никога няма да стане кафява, независимо колко време е минало, откакто е разрязана. Компанията произвела The Arctic Apple е на мнение, че има много хора, които нямат търпение да се сдобият с подобен продукт. 

 

Привържениците на идеят за ГМО храни твърдят, че те са най-добрият начин да се сложи край на глада в най-бедните райони и са най-добрата алтернатива на пестицидите. Според тях другите предимства на тези храни са по-добрият вкус и факта, че са безвредни за здравето. Опонентите на тази идея твърдят, че ГМО продуктите крият много опасности за дребните производители, животинските и растителните видове и са опасни за консумация.

 

Вижте шест технологии, които ще променят храната ни