Вижте още видео ревюто: Philips 43PUS9235 - Висок клас премиум телевизор

 

Благодарение на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, вече познавате много добре един от премиум моделите в портфолиото от смарт телевизори на Philips. Това изключително ефектният и запомнящ се Philips 43PUS9235.

 

 

Във въпросното видео, към което впрочем линк има над тази статия, само споменахме, че Philips са интегрирали в телевизора си страхотно вградено озвучение Bowers&Wilkins. Обещахме ви в скоро време и отделно видео, което сме посветили само на него, защото по темата определено има какво да се каже, покаже и най-вече чуе. Ето че този момент дойде. Уважаеми дами и господа, насладете се на кристално чистият звук на Philips новата девета серия на смарт телевизори на Philips.

За по-малко запознатите ще поясним, че Bowers&Wilkins е един от най-известните премиум брандове за мизикално озвучение. Британската компания е основана през далечната 1966 година от John Bowers и всепризната от меломаните по целия свят. Интересен факт който ще отбележим е, че B&W са част от Hi-Fi озвучението на в премиум класа на автомобилни марки като BMW, Maserati и Volvo.

 

 

Но да се върнем на вграденото в телевизора озвучение, което удачно е вградено в самата му стойка, която е направена под формата на саундбар. Важен момент, който ще отбележим е, че без значение кой размер телевизор от серията PUS9235 избирате, саундбарът, облечен в специална натурална Kvadrat тъкан е еднакво качествен. Така например при тествания от нас 43-инчов вариант, потребителят е привилегирован, като на достъпна цена получава висококачествено вградено озвучение.

Кратка справка показва че ако искате да си закупите допълнително към телевизор, саундбар Bowers&Wilkins, то цената му ще е почти два пъти по-висока от тази на тестваният тук телевизор. Саундбарът Bowers & Wilkins Formation Bar струва в България около 2500 лева, а Philips 43PUS9235 се продава в търговската мрежа за около 1900 лева. Чували сме на живо споменатият Formation Bar и сега чувайки саунбара под телевизора на Philips, можем да кажем спокойно, че качеството и силата на звука на двата са доста сходни.

 

 

Тук е момента да кажем, че изходната мощност на озвучението на Philips 43PUS9235 е цели 40W. Малко по-детайлно погледнато - имаме 2 високоговорителя за средни и високи честоти с по 10W и субуфър с 20W мощност. Звученето е Dolby Atmos, 2.1-канално и изходната мощност е 40 вата RMS. Тестовете ни показват, че в средно голямо помещение, съпоставимо с размерите на средностатистически хол или трапезария, силата на звука е повече от достатъчна. Реално нямаме нужда да усилваме на максимум звука, за да сме готови дори за домашно парти.

Разбира се, това не е и била основната цел на Bowers&Wilkins при създаването на саундбара, но все пак е добре да го знаете. Реално истинските качества на Hi-Fi звученето се разкриват когато слушаме музика за удоволствие, гледаме концерти или филми с ефекти. Високо и среночестотният звук е обгръщащ, а басът на ниските честоти е плътен. Също оставаме приятно изненадани, когато играем игри на телевизора, който както споменахме в основното ревю е иделан подходящ за целите на гейминга по ред причини.

 

 

Тук ще разгледаме някои от специфичните функции на Philips 43PUS9235, които са свързани със звученето му. Например, както знаем не всички телевизионни канали са с базово изравнена сила на звука. Така често се случва заради определен канал да сме усилили малко повечко звука, но преминавайки към друг с базово по-силен звук, колоните на телевизора буквално да гръмнат.

 

 

Тук подобен проблем няма да срещнете, защото Philips са интегрирали автоматичен изравнител на нивото на звука. Друг интересен факт, който е свързан с това, че телевизорът е Смарт е наличието на контролиран звук от изкуствен интелект, който се самообучава на база навиците ви и прецизно прави определени звукови настройки с 5-лентовият еквалайзер спрямо тях и спрямо помещението в което се намирате.