Купете Blackview BL6000 Pro 5G с най-ниска цена от Smartfonix.com

От няколко дни един от най-дългоочакваните бронирани смартфони е вече в ръцете ни за тест. Някои от вас вече са го разпознали в ръката ми, ако са гледали първата част на обзорното ревю, което му посветихме. За всички останали, които все още не знаят кой е този смартфон – уважаеми дами и господа, имаме удоволствието да ви запознаем с Blackview BL6000 Pro 5G.

 

 

Като един истински флагман в бронираната серия смартфони на китайската компания Blackview и BL6000 Pro може да издържи на какви ли ни не външни влияния. Като се започне от най-стандартните, но пагубни за повечето други устройства падане и мокрене с вода, та се стигне чак до соларна радиация, термо шок между много ниска и висока температура. Ако погледнем от близко корпуса на BL6000 Pro ще забележим, че Blackview са подсилили именно най-рисковите елементи, на които един смартфон може да падне при изпускане.

Ъглите са скосени, като освен металната периферна рамка, има и удебеляване на поликарбоновата повърхност под нея. Лицевата част на тази повърхност стои и милиметър над дисплея. Така при падане по лице върху равна повърхност, дисплеят не се докосва до нея и респективно остава добре защитен. Самият той е с Gorilla Glass 3 закалено стъкло и може да устои както на директен удар, така и на драскотини и други повреждания.

В характеристиките на BL6000 Pro намираме IP68/IP69K сертификати за протекция и MIL-STD-810G, който не веднъж сме казвали, че се издава само от американската армия, след обстойни тестове за издръжливост. Към сертификатите за защита е добавен и IceMode, който гарантира, че смартфона ще работи еднакво добре както при стандартна температура в диапазона 0-30℃, така и ако температурите паднат до -30℃.

 

 

Обикновено при такива ниски стойности смартфоните започват да стават бавни, да забиват, батериите им да се изтощават по-бързо и дори автоматично да изгасват. BL6000 Pro обаче няма тези проблеми. Смартфонът също така гарантирано от Blackview ще оцелее, ако бъде изпуснат от височина до 150см или бъде потопен на толкова дълбоко за до 30 минути.

По всичко личи, че BL6000 Pro е направен от Blackview да оцелее при какви ли не екстремални условия. И в този контекст, нещо върху което задължително ще обърнем внимание е ето тази малка дупчица в горната периферна част. Някои хора биха предположили, че това е микрофон, но ще сгрешат. Тук Blackview са поместили датчика на своя барометър.

 

 

Да, BL6000 Pro притежава тази изключително полезна екстра, която ви позволява да следите промяната на атмосферното налягане в реално време и така дори да нямате Интернет да имате на разположение достоверна информация за предстояща промяна в метеорологичните условия. Например ако се разхождате през лятото в планината и забележите, че атмосферното налягане пада рязко, това е почти сигурен знак за престояща буря. Барометърът се активира от папката с инструменти, в която има още компас, децибелометър, няколко различни приложения за нивелиране, лупа, фенер и крачкомер.

Впрочем последният работи доста прецизно, като за това спомага много доброто навигационно позициониране, което му партнира и се притежава от смартфона. BL6000 Pro поддържа всички широкоразпространени навигационни сателити, които ще ви позволят прецизен тракинг, където и да се намирате по света. Това са американският GPS, руският GLONASS, китайският Beidou, европейският Galileo и японският QZSS.

 

 

Дисплеят на смартфона е с 6.36" зрителна площ и е направен по IPS технология. Селфи камерата е вградена в горната му лява част и е със съвсем малка дупка, която не пречи много на зрителното възприемане на екрана. Резолюцията му е FHD+ 2300x1080 пиксела, като съотношението на страните е 19:9. В резултат на дисплея се виждат достатъчно детайлни и ясни образи. Дори да се вглеждаме от съвсем близко разстояние не можем да забележим очертанията на пикселите, това се дължи на високият PPI и на малкият размер на всеки от пикселите. Това както и друг път сме казвали влияе положително на умората в очите след продължителна работа.

По отношение на цветопредаването и яркостта, впечатленията ни също са добри. Когато тествахме смартфона на открито в слънчев ден като този, при усилена на максимум яркост, дисплеят остава достатъчно добре видим. При тест на дисплея с игра на динамични игри като тези, можем да споделим, че образите се движат плавно, без насичане, Честота на опресняване е 60Hz. Сензорите на дисплея реагират точно и няма нужда от повтаряне на команди.

 

 

Мултитъчът разпознава до 10 точки. Софтуерът на BL6000 Pro ще разгледаме подробно заедно с хардуера му в следващата част на това видео ревю, но тук ще избързаме да ви покажем някои от полезните функции, които са пряко свързани с дисплея на смартфона. Когато влезнем в „Настройки“, намираме функция за нощен режим, която не само намалява яркостта на дисплея, но променя синьото, вредно за очите лъчение до жълто. Бихме ви препоръчали да използвате този режим, ако браузвате, разглеждате социални мрежи и правите други неща, различни от игра на игри и гледане на видео.

 

 

Ако пък четете вечер на екрана си продължително време текст, активирайте „Reading Mode“. При този режим екранът става черно-бял и гарантирано ще усетите бързо разлика в умората на очите. Ако недовиждате и ситните надписи са проблем за вас, няма нужда да се взирате, също от тук може да бъде променен и размерът на шрифта.

Какво остава да ви покажем от тестовете на които подложихме топ флагмана на Blackview - BL6000 Pro. В следващата част от нашето детайлно видео ревю ще разгледаме и тестваме хардуера на устройството, като споделим преките си впечатления и от интуитивният софтуер, който има той.

 

В отделно фотографско видео ревю пък ще ви покажем в детайли, как снимат общо четирите камери на топ модела на Blackview. Там ще тестваме и голямата батерия, която захранва всичко изброено, като ще разберем за колко време на автономност е достатъчна тя. В края на ревюто ще разберете още и за колко време се зарежда смартфона и по какъв начин може да става това. Ако пък бързате да разберете поне какви са техническите характеристики на хардуера, батерията и камерите на BL6000 Pro, можете да разберете това, като посетите официалният сайт на на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com

Вижте още видео ревюто: Най-добрият брониран смартфон на Blackview - BL6000 Pro 5G