Вижте още видео ревюто: FreeBuds Studio - Най-добрите слушалки на Huawei

 

Вече има още един интересен продукт в богатото портфолио на марката Huawei. Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg, вече са разпознали устройството на екраните си. Това са висококачествените слушалки Huawei FreeBuds Studio.

В първата част на видео ревюто, което им посветихме, спряхме поглед на окомплектовката им, материалите от които са направени, формата спецификите им, ергономията на дизайна и звуковите им специфики. За пропусналите да гледат въпросното видео сме приложили линк над тази статия. А сега ще продължим с обзора си, като в тази част ще продължим с техническите параметри на студийните слушалки на Huawei. А повярвайте ни, в тях има доста интересни неща.

Например ще започнем с това, че Huawei FreeBuds Studio имат иновативна акустична структура, която Huawei са нарекли TAT. Зад тази абревиатура стои съкращението Tee Audio Tybe. Най-общо казано, тази архитектура свързва вътрешното пространство на ухото с предната и задната звукова кухина. Като по този начин максимално отчетливо се дефинират средния и високочестотния шум.

 

 

Освен технологично, TAT спомага и за подпомагането на възприемането при носенето на такъв тип изолиращи ушите слушалки. Специалната архитектура е проектирана така, че да балансира въздушното налягане в ушите ви така, че следствие продължителното им носене, FreeBuds Studio няма да ви създават дискомфорт.

В лявата и в дясната част на слушалките имате вградени по 4 високочувствителни микрофона. Те са тук, не само за да предават кристално чист звук, когато използвате FreeBuds Studio за разговори, а и за да им помагат прецизно да разпознават околните звуци и на база това, прецизно да правят правилните настройки и режим на работа.

 

Тук спомагателен фактор е IMUE сензор, който си партнира със споменатите вече микрофони. Така в рамките на на само 1 секунда, изкуственият интелект на Huawei отчита 100 разпознавания на ситуацията, на база на които избира правилният режим на работа. Един от ключовите елементи е интелигентният режим за шумоподтискане, който за краткост наричаме ANC.

Когато натиснете върху ANC бутона върху слушалките, можете да превключите между Noise Canceling Mode към Awareness Mode. При нвго чувате много по-чисто гласа на човек, който е около вас. Така няма да се налага да сваляте слушалките, когато се налага да чуете нещо или да разговаряте с някой. Всичко се свежда до натискането на само един бутон.

 

 

Режимите на работа, които могат да се активират автоматично или ръчно, чрез влизане в приложението AI Life са общо 4. Изборът е сведен до Dynamic, Cosy, General и Ultra. От тук се активират още гласовият режим и режимът за осведоменост.

Ultra режимът е е предназначен за меломаните. Той е подходящ да се използва при жумни пътувания с влак или самолет, при които имате нужда да се изолират всички околни звуци и просто да седнете на седалката и да се наслаждавате на музиката в слушалките си.

Комфортният режим пък е подходящ за работното ви място, като той ви позволява да чувате гласовете на хората около вас, но например изолира шума от климатици, принтери, компютри, кафе машина и други дразнители. Стандартният режим съвсем логично е подходящ за всички останали случаи в ежедневието ви.

В първата част на ревюто ни, обърнахме внимание на Pop-Up функцията за бързо свързване на слушалките и на достатъчно надеждната им Bluetooth 5.2 връзка с двойна антена. Тук ще добавим още една интересна и полезна функция за безжично свързване на FreeBuds Studio.

Слушалките могат да бъдат свързани едновременно към две устройства. Така например можете да гледате филм на 10.8“ екран на таблета Huawei MatePad Pro и успоредно с това да приемате телефонни обаждания от смартфона си.

И на финала на нашето видео ревю ще кажем и няколко думи за батерията, която Huawei са интегрирали в своите FreeBuds Studio. Тя е с 410mAh заряд, който е достатъчен за до 24 часа слушане на музика с едно зареждане. Добрата новина е, че за едно пълно зареждане на слушалките ще са ви нужни само 60 минути. Ако батерията е напълно изтощена и включите слушалките за едно бързо 10-минутно зареждане, последствие ще можете да разполагате с 8 часа слушане на музика.