Вижте още видео ревюто Lenovo Yoga Tab 11 - Идеален семеен таблет за деца и родители

С този характерен дизайн, със сигурност ви е ясно, че таблета на ераните ви е представител на Yoga семейството на Lenovo. Това е премиерният Tab 11, с който Digital.bg започна да ви запознава в първата част на това видео ревю.

 

 

Ако сте пропуснали да я гледате и не знаете защо в комплект с таблет в ревюто ни, показваме и този интересен аксесоар, можете да изгледате първо първата част на видеото, за ваше улеснение, директен линк сме приложили над тази статия. Ако пък сте я гледали, настанете се удобно, защото сега предстои да ви запознаем с техническите параметри на Lenovo Yoga Tab 11, а те са доста интересни, предвид достъпната цена на устройството.

Ще започнем от дисплея, който е направен по TDDI IPS технология и е с 11” диагонал. Интересна при него е високата му 2K резолюция. 2000 на 1200 пиксела гарантират много висока детайлност на образа с 212PPI плътност на изображението и 0.1198мм размер на всеки от пикселите. Това освен качествен образ, ще гарантира и намалената умора в очите на използващия таблета, след продължителна работа.

 

 

А както споменахме в първата част на ревюто ни, Yoga Tab 11 е предназначен изключително за семейна употреба, което включва и деца, на които е хубаво да се щадят очите от преумора. Тук ем омента да отбележим, че в характеристиките на таблета намираме TÜV Rheinland сертификация за защита на очите и намалена вредна синя светлина при дисплея.

Той регулира автоматично баланса на бялото и цветовия тон за оптимален комфорт на зрението. Самият дисплей е с доста висока яркост от 400 нита, което му позволява добра видимост, дори когато сме навън и грее ярко слънце. Дисплеят е с 60Hz честота на опресняване на картината и разполага с поддръжка на Dolby Vision.

 

Следващият компонент на който ще обърнем внимание в ревюто си е хардуерът. При Lenovo Yoga Tab 11 той е поверен в ръцете на 8-ядрен процесор MediaTek Helio G90T. Процесорът е енергоефективен и в него ядрата да разделени на две групи -две Cortex-A76 с 2.05Ghz тактова честота и шест Cortex-A55 с 2Ghz.

Оперативната RAM памет, което им партнира е 4GB LPDDR4, а сториджа 128GB. С този хардуер Yoga Tab 11 е подходящ както за работа, така и за забавление. На него без проблем вървят средно тежки игри, програми мултитаскинг с множество едновременно отворени прозорци. За безжичната връзка с други устройства партнират Wi-Fi 5 и Bluetooth 5.0. Навигационната система работи със сателитите A-GPS и GLONASS. Операционната система под която работи таблета е актуалният Andrid 11.

Както вече споменахме в началото на ревюто си, Lenovo Yoga Tab 11т е подходящ за деца, защото има базово инсталирано специалното онлайн пространство Google Kids, което дава на децата достъп до качествено съдържание, което им помага да научават нови и полезни неща, които допринасят за бъдещото им развитие.

 

 

В приложението има огромно количество безплатни книги и образователни приложения. В Интернет пространството обаче дебнат и редица опасности, с които е хубаво децата да не се сблъскват. Това е ясно и на Lenovo, които са подходили отговорно и са се погрижили Yoga Tab 11 да има базово и приложението за родителски контрол - Family Link.

Споменавайки софтуер и съдържание, ще отбележим, че Yoga Tab 11 идва заедно с Entertainment Space, който дава достъп до огромно количество филми, предавания, игри и друго полезно съдържание. Благодарение на специалната си форма, вграденото в корпуса силно стерео озвучение и камерата над дисплея си, таблета е много подходящ за видео разговори и респективно за дистанционно обучение и конферентни разговори. Самата фронтална камера е 8MP и е с 99⁰ ъгъл на заснемане. Освен нея Yoga Tab 11 и втора 8MP камера върху гърба си, която има на разположение автоматичен фокус.

 

По време на тестовете ни, батерията на lenovo Yoga Tab 11, която е с цели 7700mAh заряд му позволи да го използваме средно между 2 и 3 дни в комбиниран работен режим.

Но както вече няколко пъти споменахме, това е таблет, който е изключително подходящ за деца, по тази причина сигурно ще се поинтересувате - колко време ще издържи батерията при гледане на видео, за което децата най-често използват таблетите си, освен за игра на игри.

 

С един пълен заряд на батерията Yoga Tab 11 може да издържи на до 15 часа непрестанно гледане на видео. Резултат, който ще определим като повече от добър. Когато батерията е напълно изтощена, на помощ идва зарядното, което идва в комплект с таблета. То е бързо 20W, като поддържа технологията MediaTek Power Delivery 2.0.