В наши дни смарт часовниците са една от джаджите, които наравно със смартфоните се радват на огромен потребителски интерес. За тази голяма популярност на умните устройства, голяма заслуга има компанията Huawei, която вече има зад гърба си не един и два представителя на серията Huawei Watch, първият модел от която бе представен през 2015 година. Три години по-късно китайският технологичен гигант представи премиум модела Huawei Watch GT, а днес той получава своите два нови наследника в лицето на на моделите от серията Huawei Watch GT 3.

 

 

Да, независимо, че носят едно и също име - Huawei Watch GT 3, тези два часовника са визуално доста различни. Това се дължи на факта, че Huawei презентират единия като типично мъжки, а другия е по-подходящ за дамите. И двата модела са Watch GT 3, но разликата в наименованията им е производна на размера на касата - 46мм и 42мм.

При по-големия вариант, часовника тежи 42.6гр без каишката и се усеща масивно на ръката ни. Дебелината на профила е 11мм. В дясната част на периферията и има бутон и елегантна релефна коронка, като на класическите механични ръчни часовници. Големината на AMOLED дисплея в него е 1.43". При по-малкия вариант на Watch GT 3, дисплеят отново е AMOLED, но 1.32” диагонал. Дебелината на профила е една идея по-малка - 10.2мм, теглото пък е 32гр. Huawei предлагат изключително голямо разнообразие от цветове и материали на корпусите и каишките на двата си модела. Съответно при 46мм вариант има версии - "Active Edition" с черна силиконова каишка, "Classic Edition" с кафява кожена и "Elite Edition" с метална.

 

 

При 42мм вариант са налични черен "Active Edition", "Elegant Edition" със залтен корпус и светла кожена каишка, както и "Elegant Edition" с метална верижка. 42-милиметровите модели са за китка с обиколка от 130 до 190мм, а при по-големият модел, обиколката е от 140 до 210мм. Корпусите и на двата часовника са с 5 ATM водоустойчивост, която позволява потапяне на дълбочина до 50 метра по ISO стандарт 22810:2010. Това означава, че с часовниците спокойно можете да плувате и дори да се гмуркате, включително в солена вода. По данни на Huawei, часовниците без проблем ще работят дори при температура от -20℃.

Впечатление също така ни правят батериите с които разполагат двата часовник. В стандартен режим на работа, мъжкият Huawei Watch GT 3 може да бъде използван до 14 дни, без да се налага да бъде зареждан. При по-малкия 42-милиметров модел, тя съвсем логично е с по-малък заряд, но отново резултатите за автономност са доста впечатляващи на фона на това, което предлагат конкурентните модели смарт часовници на други марки. С едно зареждане средно можете да използвате часовника около седмица. Тук е момента да отбележим, че батериите поддържат безжично Wireless зареждане.

 

 

Навигационното позициониране на часовниците е доста прецизно. То е двибандово, като прави връзка със сателитите GPS, Beidou, GLONASS, Galileo и QZSS. Посредством съвкупност от пулсомера, GPS позиционирането, крачкомера и други допълнителни функции, двата Huawei Watch GT 3 имат над 100 различни тренировъчни режима. Часовниците могат да правят 24-часов SpO2 мониторинг, чрез който детайлно да проследявате наситеността на кислород в кръвта си.

За любителите на бягането, Huawei пък са интегрирали специален AI Running Coach алгоритъм, който не само следи целия процес на бягането ви, но и на база резултатите в него и моментните ви здравни показатели, ви дава прецизни насоки за подобряване на тренировката. Новите Huawei Watch GT 3 имат и още цял куп други функции, които ще ви покажем в серия от подробно ревюта, които предстои да ви покажем в Digital.bg съвсем скоро. Заемаме се с обстойни тестове, резултатите от които със сигурност ще бъдат интересни.