Вижте още видео ревютата:
Смартфон Blackview A100 - Тест на дисплей, хардуер и софтуер

Blackview A100 - Ценово достъпен смартфон с почти флагмански характеристики

Това на екраните ви е Blackview A100 - един смартфон който определено заслужава вниманието ви, защото предлага много повече отколкото сме очаквали в замяна на цената, която бихме платили при покупката му.

 

Смартфон Blackview A100 - Тест на дисплей, хардуер и софтуер | Digital.bg

 

Накратко - какво разбрахме до тук за смартфона в предишните части на видео ревюто, което му посветихме. А100 има богата окомплектовка, която включва заводски протектор за дисплея и предпазен силиконов кейс. Дизайнът на смартфона е ефектен и корпусът му не събира следи от пръстови отпечатъци.

Периферията му е достатъчно функционална, като в нея има дори бутон за активиране с вграден Fingerprint сензор. Дисплеят на А100 е голям и е с висока FHD+ резолюция, която му предоставя добра детайлност. Процесорът, който задвижва смартфона е 8-ядрен, с достатъчно висока тактова честота. Партнират му цели 6GB RAM, а сториджът е с предостатъчен обем от 128GB.

 

Blackview A100 - Ценово достъпен смартфон с почти флагмански характеристики  | Digital.bg

 

Но да не ви преразказваме всичко, което вече разгледахме и тествахме в Blackview A100. Ако сте пропуснали да гледате предишните две видео ревюта, които посветихме на смартфона, за ваше улеснение директни линкове към тях сме приложили над тази статия А сега идва ред да продължим с впечатленията си от първа ръка и да отговорим нагледно на въпроса “Как снимат камерите на смартфона?”.

Още тук ще избързаме да кажем, че предвид ниската си цена, Blackview A100 прави доста добри снимки. По корпуса на А100, те са общо четири на брой. Три от тях се намират в блок в лявата горна част на гърба.

Основният сензор е е този по средата. Той е Sony IMX363 и има на разположение 12MP. Интересното при него е, че снима със светлосила f/1.7, което е изключително рядко срещан параметър при смартфони от този ценови клас, в който се позиционира А100. Ще отбележим само, че струващият около 1400 лева Google Pixel 5 разчита при снимане на същият този IMX363, което говори достатъчно много за качеството му.

 

Апертура f/1.7 ви позволява да снимате при ограничена околна светлина, с минимален шум, без да ви се налага да пускате светкавица.

Купете Blackview A100 с най-ниска цена от Smartfonix.com

Нещо което ни прави добро впечатление е бързата фокусировка, която има камерата. Не знаем дали реално времето за фокусиране е еквивалентно на обявените от производителя 0.03 секунди, но както и сами виждате, при фокусирането няма никакво забавяне и това става почти светкавично.

Това се дължи на факта, че Blackview са използвали технологията Dual Pixel в комбинация с VCM. Интересно е също така, че А100 поддържа специален режим на снимане с 10 последователни кадъра, при който също не наблюдаваме размазване, благодарение на добрия фокус, който има камерата.

 

Производен на този режим стои и в AI алгоритъма, който обработва снимките в стандартен автоматичен режим. Така той съчетава няколко кадъра в един общ, за да реализира най-детайлна снимка, без размазване на някоя част от финалния кадър. Ще ви издадем нещо полезно, което трябва да знаете, ако обичате да снимате. Колкото по-силна е заобикалящата ви светлина, толкова по-бързо ще стане фокусирането на обектите в кадър.

Вторият сензор, който се намира най-горе от трите върху гърба е предназначен за ултра широкоъгълни снимки с цели 107˚ ъгъл на заснемане. Той е 8MP и също снима с достатъчно добра детайлност.

 

Третият сензор е спомагателен и мери дълбочината на кадъра при снимки с "Ефект Боке" при които имаме обект на преден план, който стои на фокус и дефокусиран фон зад него. Ако приближим този кадър от близо, ще забележите, че зоната на преливка от фокус към дефокус е с много прецизно отсичане.

Предната селфи камера пък е дело на Samsung. Тя е 8MP и има на разположени огромен арсенал от софтуерни функционалности. включително разкрасителни, които подобряват изразителността на лицето в кадър. Камерата на Blackview A100 има и още един много интересен софтуерен ефект, който ви позволява да снимате монохромно в комбинация с един ясно изразен контрастиращ цвят - червено.

 

И така, в края на видео ревюто, което посветихме на Blackview A100 идва ред да споделим с вас впечатленията си от батерията на смартфона след няколко дни обстойни тестове. Тя е Li-Ion акумулатор с 4680mAh заряд, който по време на обстойните ни тестове беше достатъчен средно за между 2 и 3 дни комбинирана работа с едно зареждане.

Ако трябва да направим малко по-детайлна разбивка, зарядът е достатъчен за 6.5 часа браузване. 6 часа игра на игри, 19 часа непрестанни разговори или 24 часа слушане на музика. В режим на изчакване, по данни на производителя, смартфонът ще издържи 480 часа или иначе казано 20 дни.

В комплект с Blackview A100 върви бързо 9V/2A зарядно, което се равнява на 18W изходна мощност. По време на тестовете ни зарядното показа, че за едно пълно зареждане на батерията на А100 от 0 до 100% са нужни малко над 2 часа.