По традиция за P-серията на Huawei, основен акцент е качествената фотография. Спомняме си когато преди години в ръцете ни попадна първият представител на тази серия, с Leica камера. От този момент до сега, в P-серията си Huawei имат вече няколко поколения и всяко следващо надгражда значително предишното. Така е и при P40 Pro, който ще разгледаме подробно в това фотографско видео ревю. 

 

Както знаете, премиерно ви показахме всички други функции на новият флагман на Huawei в отделно видео. За пропусналите - директен линк към което можете да намерите тук долу.

 

Световна премиера на Huawei P40 Pro - първи впечатления от флагман смартфона

 

Започваме с първото впечатляващо фотографско нещо в Huawei P40 Pro. Това е основната му 50MP Ultravision камера, при която размерът на всеки от пикселите е 1.22 микрометра. Друго нещо, което заслужава да привлече вниманието ви при камерата на P40 е големината на сензора - тя е забележете 1/1.28.

Той подобрява улавянето на светлина в кадър със 76% спрямо предишното си поколение, а то както можете да видите от видео ревютата ни, снимаше страхотно на тъмно. За нощните снимки на P40 Pro, определението "страхотно" е най-малкото което можем да изберем. Това се потвърждава нагледно от разнообразните тестове на камерата, които ще споделяме с вас перманентно тук. В кадрите има много добър динамичен обхват и автоматична фокусировка.

 

 

Фотографските технологии с които разполага този смартфон който без проблем се побира в джоба ни, могат да засрамят без проблем дори голяма част от DSLR фотоапаратите които сме тествали. Например по отношение на автоматичният фокус. P40 Pro има на разположение 2.44мм суперпиксел, който спомага за идеалната фокусировка на изображенията в кадър.

 

 

Всеки пиксел на сензора поддържа Dual Pixel Diode AF. По подразбиране камерата извежда 12.5MP изображения с 4-в-1 пиксел, който ги обединява сумарно до 50MP. Така се получават 8 независими фотодиоди, допринасящи за автоматичното фокусиране. В резултат скоростта с която се случва всичко е направо светкавична. Ще ви издадем в аванс - във фотографското ни видео ревю не успяхме да размажем нито един кадър неволно.

 

 

Следващият сензор, който имате на разположение при Huawei P40 Pro e Super Sensing Telephoto. Той е с перископичен дизайн, което позволява на телефона да не стане прекалено дебел заради подредени много лещи една под друга. Тук те са Г-образно разположени и така е спестен обем. С P40 Pro можете да приближите оптично далечни обекти в снимка и така качеството да не се влоши до 5-кратен zoom.

 

 

Чрез хибридна технология, приближаването е 10х, а в комбинация с цифрово, максимумът е 50х. Ето как изглежда кадър с 1х и с 50х.

 

 

В комбинация със специалните нощни възможности за снимане, спокойно ще можете да снимате в детайли луната в нощното небе. OIS и AIS стабилизацията ще се погрижат кадърът ви да става от ръце, без да използвате статив.

 

 

Huawei P40 Pro има още 40MP SuperSensing Cine camera и възможност да правите изключително ефектни и реалистични кадри с "Ефект Боке" благодарение на точната сегментация и прогресивните ефекти на 3d Depth sensing camera. Дори да погледнем от близко снимки направени с този популярен ефект, няма да забележим бъгове в кантирането където има преход между фокусираната и дефокусираната зона. Дори тежкото изпитание със снимки на човешка коса или стръкове трева, тук не представлява абсолютно никакъв проблем. Камерата също така има цветен RYYB CFA филтър.

 

 

Както вече и сами забелязвате - Huawei P40 Pro изключително фотографски насочен смартфон, който със сигурност ще заеме първата позиция в много реномирани класация. Както знаете фото лабораторията DXOmark в момента временно е прекратила тестовете си на камери, но ние взимайки предпазни мерки продължаваме да тестваме P40 Pro и във втората част на това видео ревю, ще ви покажем и останалите интересни функции на камерите на новият флагман на Huawei.