Какви са новите функции на смарт часовника Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro - Тестваме най-добрият смарт часовник за 2020 година

 

Благодарение на серия от подробни видео ревюта, които Digital.bg публикува, вече знаете почти всичко за смарт часовника Huawei Watch GT 2 Pro. За пропусналите да ги гледат, директни линкове има тук долу. Какво обаче все още не знаете за най-добрият умен часовник на китайският технолиогичен бранд? Все още не сме ви показали, пълният набор от функционалности, които той има.

 

 

За целта освен стандартни тестове, направихме и едно дълго изпитание с комбинация между велосипеден и пешеходен преход. В него освен подробен тракинг, можете да видите и тестови снимки и видео, които направихме с помощта на свързаният към часовника смартфон Huawei P40 Pro.

В изпитанието си, ние стартирахме ръчно часовника и избрахме точният режим измежду над 100-те които има. Но дори и да забравите да активирате тренировка, Huawei Watch GT 2 една много полезна функция, която може да направи това автоматично. В даден момент часовникът сам разбира, че извършвате спортна активност, вибрира върху ръката ви и ви съобщава, че е разбрал, че спортувате и ви предлага да стартира съответният режим.

 

 

GPS тракингът на часовника е доста прецизен. Сами можете да видите, че в градска среда, той не дава почти никакво отклонение. За теста си умишлено избрахме  високопланинска местност, в която мрежата на мобилните оператори няма никакъв обхват, а на картата на републиканската пътна мрежа излиза път, но реално такъв няма. Както можете да видите и тук тракингът е сравнително точен, като отклонението е минимално.  

Само малка част от нашия маршрут обаче е в градска среда. Часовникът има специална Route Back функцията, която записва маршрута в реално време. Идеята е, в случай че GPS сигналът е слаб, да получите известие за това и да имате възможност да се върнете обратно по вече изминатия маршрут, без да се загубите.

 

 

Часовникът е постоянно свързан със смартфона и използва интернет връзката му. Така също в реално време можете да получите известие за промяна в атмосферните условия, което е много важно да знаете докато сте в планината. 

По време на спортната активност, можете да следите дали сте в аеробен или анаеробен режим на тялото. В същото време през определено разстояние разбирате посредством гласовите функции на часовника, с какво темпо се предвижвате и какъв е пулсът ви. Ако той над норма, веднага ще получите известие за това.

 

 

След тренировката си можете да направите пълен мониторинг на спортната си активност, включително и интензивността за определен период от време. На края на тренировката ви, часовникът дава информация и за това, колкото е препоръчителното време в което трябва да си починете, за да се възстановите напълно за следващата си спортна активност.

По време на прехода ни се възползвахме от още една полезна функция на Watch GT 2 Pro. Той може да служи като дистанционно за правене на снимки със смартфона, ако искате снимка в цял ръст, а сте сами и няма кой да ви снима.

 

 

И за финал, ще кажем няколко думи за батерията на часовника. Тя има на разположение 455mAh заряд, който ви е достатъчен за 2 седмици автономна работа при стандартна употреба чрез специалният си Power Saving 2.0 алгоритъм. С активна употреба, която включва по поне една 3-часова спортна активност дневно, в която се включва GPS тракинг, с активирана AllaysON функция на дисплея и чест мониторинг, без часовника да се сваля от ръката ви дори нощем, когато мери показателите за съня ви. С едн озареждане Watch GT 2 Pro изсържа около 5 дни. Споменавайки зареждане, то е базжично и става посредством тази плочка. Тя е по-различна от тази на миналото поколение и по нея няма метални пинове.

 

 

Ако ви решите спонтанно, че искате да излезнете навън, а батерията на часовника ви е празна, няма никакъв проблем. За 5 минути към електрическата мрежа се генерират 7% заряд на батерията, а те са ви достатъчни за около 10 часа. Можете да зареждате часовника и директно посредством смартфона си, ако той поддържа функцията Reverse Charge.