Вижте още видео ревюто: Huawei Watch FIT - Смарт часовник с голям потенциал и ниска цена

 

Това на екраните ви е Huawei Watch FIT, един смарт часовник, който със сигурност често ще виждате на ръцете на хора които обичат спорта и са с модерен и активен начин на живот.

На първо място заради ниската му цена, на която обърнахме внимание в първата част на това видео ревю. В него говорихме основно за дизайна, размерите, материалите от които са направени корпуса и каишките на часовника.

За пропусналите да гледат видеото – директен линк им над тази статия. Сега обаче ще разгледаме другия фактор, който успя да ни впечатли в Watch FIT и това са неговите функции и технически характеристики.

Ще започнем от това, че свързването между часовника и смартфона ви става много лесно и бързо. За целта, в случай, че го нямате вече, трябва да свалите приложението Huawei Health и да добавите в него новият си часовник. След свързване към в случая Huawei P40 Pro, получавате известие, ако има нова версия на софтуера и той автоматично ще се обнови.

Watch FIT е готов за употреба. Когато го поставяте на ръката си, следвайте инструкциите, които ще излезнат на екрана му. Така сърдечният сензор в долната част на часовника ще дава най-точни показатели.

 

 

В зависимост от настроението или облеклото си, всеки ден можете да персонализирате изгледа на началният екран на дисплея, а чрез двойно почукване върху основния циферблат, можете да променяте цвета на темата. От настройки на дисплея, можете да изберете „Циферблат в готовност“. Така дисплеят ще е постоянно включен с фонов режим на часовник и дата. Тогава обаче батерията ще се изразходва значително по-бързо. Ако дисплеят се активира само при натискане на бутона или автоматично при завъртане на китката, с едно зареждане Huawei Watch FIT издържа около 10 дни. Самото зареждане става на магнитен принцип, посредством специален кабел, който имате в комплект с часовника.     

Да разгледаме менюто и функциите, които предлага новият Watch FIT. Когато е свързан към към смартфона ви, посредством часовника и функцията му „Намери моя телефон“, можете да предизвиквате прозвъняване на смартфона и така бързо да откривате къде сте го оставили. Също така можете да контролирате от разстояние камерата му, като часовникът играе ролята на дистанционен спусък. Има и възможност да добавяне на таймер.

 

 

Часовникът ви позволява да също така да слушате музиката от посредством Bluetooth от смартфона или дори да виждате кой ви звъни, докато смартфонът ви е в джоба или в раницата на гърба по време на планински преход. За такива, Huawei Watch FIT има базово на разположение спортната активност „Разходка на открито“. Ако си падате по по-екстремните забавления, можете да влезнете в „Тренировки – Добавяне“ и да изберете Скално катерене, Ориентиране, Парашутизъм и дори Бънджи. Имате огромно количество различни спортни режими, разделени в категории На закрито, Забавни, Водни, Зимни и Различни видове спортове. Освен, че прави пълен мониторинг на активностите ви и записва резултатите от тях, Watch FIT ви казва и колко време трябва да си починете след тях.

Часовникът на Huawei е направен така, че да ви помага във всяко едно отношение. Това доказват и останалите функции, които откриваме в менюто му. Watch FIT може да измери нивото на стрес, в което се намира организма ви. Може да ви даде правилни насоки за различни дихателни практики. Защото както знаем, именно дишането е в основата на всяка ползотворна тренировка. Часовникът също така има функцията SpO2, която два данни за наситеността на кислород в кръвта ви. Тази функция, може да даде информация за симптоматика при поява на COVID-19. В статията под този плейър сме приложили линк към наша публикация по темата, когато новата функция за първи път се появи при Huawei Watch GT 2 при ъпдейт през Април.

 

 

Huawei Watch FIT има много интересна функция, която играе ролята на персонален треньор. В нея има ефектни анимации, които ви показват как точно да изпълнявате упражненията от различни тренировъчни сетове.

 

 

След активната спортна активност, часовникът ще разбере и колко пълноценна е била почивката ви. Той има функция, която проследява сънят ви. На база резултатите, последствие получава препоръки за подобряване качеството на съня си.