Вижте още видео ревюто: Дамският Smart часовник Huawei Watch GT 2 42мм Classic Edition

 

Държа го в ръка, а не върху китката си защото с тези компактни размери, ефектен цвят и красива визия, той е по-подходящ за дамите. Досетихте се, това е Huawei Watch GT 2 в 42-милиметровата си версия Classic Edition. В първата част на това видео ревю разгледахме дизайна и използваните материали в часовника, съпоставихме го с по-големия 46-милиметрво модел и показахме какви са общо трите цветови и стилови разновидности в което Watch GT 2 42мм се предлага. За пропусналите да видят тези и още интересни неща сме приложили над тази статия линк към въпросното видео. А сега ще продължим напред с техническата част на обзора ни.

 

Ще започнем с дисплея, който е с 1.2“ диагонал и HD резолюция 390 на 390 пиксела. Тоест цялата зрителна площ е дисплей, а не както на някой други Smart часовници – с мъртва зона в долният край. Дисплеят е AMOLED, което му гарантира наситени и реалистични цветове, в комбинация висока яркост, която позволява добра видимост, дори когато го гледаме под директно насочена светлина. Дисплеят е Allays ON функция, която постоянно ви показва часа и едновременно с това пести енергия.

 

 

Сензорите на дисплея разпознават плъзгане и докосване, като така можете да въвеждате различни команди, без да докосвате двата механични контролни бутона. Респективно когато сте с ръкавици пък можете да правите и обратното - да активирате функции без да докосвате дисплея. Сензорите работя добре, дори да сте с мокри пръсти. Тук ще акцентираме, че корпусът на часовника е капсулован той може да бъде потапян във вода с дълбочина до 50 метра. Тоест спокойно може да плувате с него в басейн, още повече, че в спортните активности които можете да проследявате присъства и плуване.

 

 

Тъй като в Watch GT 2 има вградени пулсомер и GPS, по време на тази активност той измерва сърдечният ви пулс, скоростта, разстоянието, изгорени калории. Плувците реално могат да проследят много точно своите SWOLF показатели. За по-малко запознатите – SWOLF е комбинация между Swim и Golf, като най-общо казано е формула за измерване на ефективността на плувеца на база загребванията, изминатото разстояние, темпото,  времето за което е направено то и сърдечният ви пулс по време на цялото упражнение.

 

 

Колкото и да не ни се вярва, това малко дамско бижу има изключително много спортни функции. В Workout подменюто имате общо 15 вида физически упражнения в които часовникътпредлага гласови напътствия по време на всяка активност, играейки ролята на мотиватор. Дори да не сте чак толкова сериозни спортисти, можете просто да направите мониторинг на разходката си в парка, като последствие чрез карта можете да проследявате и маршрута по който сте вървели.

 

 

Освен за спортни активности, Huawei Watch GT 2 ви помага да проследявате и качеството на съня си. Колко пъти сте се събуждали, колко дълбоко спите и колко качествено дишате. Дишането или така нареченият VO2max, се отчита и по време на спортни активности. VO2max отразява нивото на кардиореспираторна способност на организма, тоест издръжливостта ви по време на спортната активност.

 

 

За разлика от по-големият 46-милиметров вариант, този Watch GT 2 няма вграден високоговорител и няма да можете да слушате директно музика от него. Имате обаче една друга, много полезна екстра – можете да слушате музика на Bluetooth слушалки директно, без да ви е нужен смартфон. За целта, посредством Huawei Health приложението трябва да качите музика върху вградената в часовника памет, след което от възможностите за свързване на часовника да направите връзка със слушалките. В случая използваме за теста си Huawei FreeBuds 3. Интересното е, че същото нещо можете да направите и с всяка Bluetooth аудио система.