Вижте още видео ревюто: Xiaomi Mi 11 Lite 5G - Смартфон с красив дизайн с високо качество, ниска цена и добри технически характеристики

Ако сте от хората, които следят видео ревютата на Digital.bg, то със сигурност сте разпознали, че това е Xiaomi Mi 11 Lite. Не само заради характерните му свежи цветове, но и поради факта, че погледнат в профил, почти не се забелязва в ръката ми, защото това тук са едва 6.81мм.

 

Xiaomi Mi 11 Lite 5G - Смартфон с красив дизайн с високо качество, ниска  цена и добри технически характеристики | Digital.bg

 

Тези, както и други интересни неща, с вързани с дизайна, използваните материали, сглобката, защитата и окомплектовката на устройството, разгледахме в първата част на това видео ревю.

Ако сте пропуснали да я гледате, за ваше улеснение, директен линк сме приложили над тази статия. Но не бързайте да кликвате, не и преди да изгледате, това, което сме ви подготвили за следващите няколко минути. В него ви очаква още една доза от интересни неща, които открихме тествайки Xiaomi Mi 11 Lite.

 

Например не можем да не отбележим, че в корпуса на Mi 11 Lite, Xiaomi са интегрирали много добре работещ вибромотор. Такъв имаше и при Redmi Note 10 Pro, но ако трябва да съпоставим двата, този тук определено е направен още по-добре. 

Въпреки че е ценово достъпен модел, Mi 11 Lite не просто има поддръжка на новата по-бърза и надеждна 5G мрежа, а дори има възможността да поддържа две едновременно работещи 5G SIM карти. Слота за тях е изнесен в долната периферна част на Mi 11Lite и е от хибриден тип. Това означава, че в него може да бъде поставена допълнителна карта памет, макар такава да е почти сигурно, че няма да ви бъде нужна, тъй като вградената в смартфона памет е 128GB.

 

Обем, който практиката ни показва, че е напълно достатъчен за стандартна работа и забавление в продължение на 2 години, без да триете снимки и видео от паметта на смартфона. До слота тук долу са USB Type-C порта за бързо зареждане и пренос на данни, както и едната от двете решетки на стерео озвучението, вградено в смартфона. Втората се намира в горната част на рамката над дисплея. Винаги сме оценявали стерео звука, особено когато играем игри, защото с него имаме сериозно преимущество пред противниците си.

Във видеото над тази статия ще пуснем саунд тест, от който да добиете реална представа за силата и качеството на звука от високоговорителите на смартфона. Впечатление ни прави, че звукът е толкова силен, че дори ни се налага да го намалим малко, за да ни е максимално приятно да играем игри. Там звукът е на около 80%. Във видеото ще намерите и глас, записан в шумна среда, посредством двата микрофона, които са разположени в корпуса на Mi 11 Lite. Със същото качество ще ви чуват и събеседниците ви по време на разговори. Горе откриваме и една много полезна екстра, която рядко срещаме, а много ценим - инфра червен порт, който позволява смартфона да се използва като дистанционно за телевизори, климатици и други.

 

 

В дясната периферна част на смартфона, Xiaomi са изнесли бутоните за настройка на звука и за активиране. Във втория е вграден Fingerprint сензор, който ви позволява с помощта на пръстов отпечатък да отключите своя Mi 11 Lite. Теста ни с 10 последователни опита за отключване показва, че сензора работи бързо и надеждно. Същото можем да кажем и за вторият вариант за умно отключване, който става посредством функцията за лицево разпознаване на предната селфи камера.

Тя е вградена в горният ляв край на дисплея на смартфона. Той е с огромна 6.55" зрителна площ и има FHD+ резолюция, която му предоставя много висока детайлност. 2400х1080 пиксела гарантират 402ppi плътност на изображението, като размерът на страната на всеки пиксел е 0.0632мм и така дори да гледаме от много близко дисплея не можем да забележим очертанията на пикселите.

 

 

Както и друг път сме казвали в ревютата си, това освен добро качество на картината, гарантира и намалена умора в очите ни след продължителна работа или забавление със смартфона. Цветопредаването на дисплея на Mi 11 Lite е много добро, като за това голяма заслужа имат наличието на HDR10+ технология, която е използвана при него, и DCI-P3 с 10-битова цветова дълбочина.

Xiaomi са използвали и добавящата допълнителна неподправена реалистичност на изображенията - TrueColor технология. Ако обичате да играете игри или да гледате видео на смартфона си, то Mi 11 Lite има една много добра новина за вас. Дисплеят му е с 90Hz честота на опресняване на картината. Сензорите на дисплея реагират бързо, много са чувствителни и в същото време са и прецизни.

 

 

Освен, че е с много високо Gorilla Glass 6 защитно стъкло, дисплея има специално покритие, което от една страна намалява следите от пръстови отпечатъци, а от друга свежда до минимум неприятните отблясъци при работа на открито под директни слънчеви лъчи. Тук можем да споделим още, че яркостта на дисплея е достатъчно силна и в такива ситуации, той остава достатъчно добре видим.

Това се дължи и на факта, че в параметрите на Mi 11 Lite откриваме специалния Sunlight mode 3.0. В абсолютно противоположната ситуация, когато използваме смартфона вечер на тъмно, на помощ пък идва режима Reading mode 3.0, който щади очите от вредната синя светлина. Смартфона има 360-градусов амбиентен сензор, който прецизно автоматично регулира яркостта на дисплея и по този начин намалява значително консумацията му на електроенергия.

 

 

Но за батерията ще си поговорим в следващата част на това видео ревю. Там ще споделим с вас също така впечатленията си от хардуера и софтуера на Mi 11 Lite. В отделно фотографско видео ревю пък ще ви покажем нагледно, как снимат всичките камери на смартфона. Интересното тепърва предстои.