Вижте още видео ревюто с Първи впечатления от новия топ флагман смартфон Huawei Mate 40 Pro

 

Приятно е да знаеш, че си един от първите които се докосват до най-добрия смартфон на Huawei за 2020 година. Както винаги Digital.bg е първата българска медия, която ви показва подробни видео ревюта на най-новите премиерни смартфони в света.

 

 

В първата част на това видео ревю, вече видяхте всичко за дизайна на Huawei Mate 40 Pro. Като акцентирахме върху някои от ключовите му характеристики и разбрахме, защо китайският технологичен гигант е избрал точно тази кръгла визия която по думите му поставя модела в центъра на смартфон индустрията за тази година. Разгледахме още периферията, част от която е големият извит до 88 градуса дисплей, както и някои технологични нововъведения които стоят около него.

 

 

За пропусналите да гледат въпросното видео, директен линк сме приложили над тази статия. А сега е време да продължим напред с обзора си, защото за Mate 40 Pro определено има какво да се разкаже.

 

 

Ще започнем от дисплея, който е с цели 6.76" диагонал. Увеличението е значително в сравнение с Huawei Mate 40 Pro, при който зрителната площ беше 6.53". Увеличила се е и резолюцията. Тя отново е Full HD+, но 2772х1344 пиксела. Защото вече селфи камерите са вградени в лявата част на екрана, а не са централно горе извън него. Друга съществена промяна има при честотата на опресняване.

 

 

При предишното поколение на модела тя беше 60Hz, до колкото тук вече има динамично опресняване което е между 60Hz и 90Hz, респонса на тъча е дори 240Hz. Споменавайки тъч, не можем да не отбележим, че извитият дисплей е с усъвършенствани сензори с 88-храдусовата си извита периферна част. Тази извивка дава предимство и на геймърите. При Mate 40 Pro има място за софтуерни бутони, които вече предлагат като опция някои от най-популярните заглавия.

 

 

Тествайки смартфона с игри с динамично променящи се цветове, едва ли ще се изненадате ако ви кажем, че истинско удоволствие да гледаме случващото се върху дисплея на Mate 40 Pro. Не само заради споменатата му голяма зрителна площ и високата честота на опресняване, а и поради факта, че имаме наситени и реалистични цветове, висока яркост на светло и достатъчно ниска на тъмно.

Игрите вървят идеално гладко, като за това разбира се е отговорен хардуерът в основата на който стои най-бързият процесор Kirin 9000 с поддръжка на 5G модем. Той е 5nm с 8 ядра, разделени на три групи. Две от групите са Cortex-A77 съответно с 3 ядра с 2.54GHz тактова честота и 1 с 3.13GHz. Процесорът има и още една Cortex-A55 група от 4 ядра с 2.05GHz тактова честота. Партниращият графичен процесор е теоретично най-добрият, който днес се предлага на пазара - Mali core 875. Оперативната RAM памет е цели 8GB. 

 

 

В тестовете си обичаме да подлагаме флагман смартфони като този на максимално тежки изпитания с програми за видео обработка, които изискват голям технически ресурс. Друго наше изпитание с различни Benchmark тестове, също на максимални настройки. Третият тест са игрите, които вече видяхте когато ви показвахме дисплея. След всички тях можем да кажем, че Huawei Mate 40 Pro не само се справи отлично, а дори за момент не се задъха с това което му възложихме. Нещо в което и сами се убеждавате в момента. При екстремно натоварване като това корпусът на смартфона не повиши температурата си над стандартната за такова устройство.

 

 

По отношение на вградената памет върху която можете да съхранявате всички програми, игри и снимки, Huawei ви дават 256GB памет сторидж и възможност да добавите до 1TB допълнително посредством карта памет. Смартфонът има на разположение Wi-Fi 6+ връзка.

 

 

За разлика от Apple които напълно премахнаха зарядното от окомплектовката на новите си Айфони, Huawei са снабдили Mate 40 Pro с най-бързото си 66W зарядно. С него зареждането става изключително бързи, като в отделно видео в Digital.bg можете да видите нашия тест „За колко време се зарежда Huawei Mate 40 Pro с бързото си 66W зарядно. Интересно е също така да отбележим, че Mate 40 Pro е надградил предшественика си и по отношение на безжичното зареждане. При предишното поколение то ставаше с 27W, доколкото тук то вече е 50W.  

 

 

И за финал сме оставили една от ключовите характеристики в Mate 40 Pro, на която Huawei обърнаха особено внимание в презентацията си, а именно камерата, която при този модел е с много големи ъпгрейди по отношение на видео заснемането.