Вижте още видео ревюто: Какво знаем за мултифункционалните монохромни лазерни принтиращи устройства от серията TonerBenefit на Brother

 

Това на екраните ви е флагман модела на TonerBenefit серията от лазерни принтиращи устройства на Brother. Японската компания е пословична със здравината и качеството на продуктите си, но не само това ни спечели в топ модела Brother MFC-B7715DW. Вече в първата част на това видео ревю разгледахме част от ключовите параметри на 4 в 1 устройството, за пропусналите да я гледат, директен линк има над тази статия. А сега е време да продължим напред с обзора си, защото предстоят още много и интересни неща, които ще ви покажем.

 

Като едно истинско мултифункционално устройство, MFC-B7715DW има възможност не само да принтира, но и да сканира документи и друго съдържание. Тук ще отбележим наличието на тъй наречената ADF функция, която прави листоподаването на до 50 листа автоматично. Ще оцените тази екстра много, когато ви се наложи да сканирате документ, състоящ се от много страници, защото не изисква ръчна обработка на всяка следваща.

Едно от преимуществата на MFC-B7715DW неговата пълна мрежова свързаност. Като в под „пълна“ имаме предвид наличието на вградени жичен и безжичен мрежов интерфейс. Ethernet е голяма рядкост в ценовият клас, в който се позиционират устройствата от TonerBenefit серията на Brother, но при тях жичната мрежова свързаност е налична. Мултифункционалното устройство може да бъде включено като мрежово към сървър. Така от една страна можете да сканираните документ бързо, веднага след това да го изпратени към мрежова папка.

 

 

Теста ни показва, че споделянето и проверката на архивирането стават много лесно. Ако решите, че искате да свържете директно принтера към компютъра си, на корпуса му има USB 2.0 вход. Ако пък принтирате от смартфон или таблет, първоначалното свързване става много лесно и бързо, посредством приложението Brother iPrint and Scan.  MFC-B7715DW поддържа още Google Cloud Print, Air Print, mopria, мобилен печат за Windows, както иBrother print services plugin.  

Ако се намирате до принтера, имате възможност да правите настройки и да проверявате на състоянието на зададените команди и директно посредством контролните бутони и двуредовият LCD дисплей във фронталната част на корпуса. Самият корпус е направен от висококачествен, износоустойчив и здрав поликарбон. По него след от пръсти и типични за офисната работа драскотини не личат.

 

 

Brother MFC-B7715DW има CIS сканер, като при сканиране максималната резолюция е до 600 x 2400dpi от документното стъкло, до 600 x 600dpi от ADF и до 19200 x 19200dpi, когато се използва метода на софтуерна интерполация.

Освен всичко друго, тестваното от нас мултифункционално устройство има възможност да се използва и като факс в държави, които все още поддържат този начин на комуникация. Скоростта при него е 33.6 kbps.

 

 

Консумацията на електроенергия не е голяма. Съответно - 475W при печат, 42W в режим Готовност, 260W при печат в Тих Режим и 6.2W режим Почивка. Brother дават 0.471 kwh типична седмична консумация на енергия от устройството.

Нещо много важно за всеки фирмен офис е сигурността на данните, които се принтират, особено при наличието на мрежово свързани устройства и безжично принтиране. Устройствата от TonerBenefit серията на Brother поддържат SSL при приемане и предаване на данните. Това гарантира сигурността им. Освен това имате на разположение опция за заключване на настройките.

 

 

Във финала на нашето видео ревю, ще изтъкнем още едно от преимуществата, които правят TonerBenefit серията на Brother супер изгодна и това е удължената гаранция на устройствата в нея. Стандартно повечето принтери имат 2 години гаранция. Brother обаче са наясно колко качествени продукти предлагат и по тази причина, моделите от TonerBenefit са с удължена с още една години гаранция и така сумарно купувачът получава 3 годишна гаранция за новия принтер. Единствено трябва да я регистрира на сайта на компанията до месец след покупката на устройството.