Вече ви информирахме, че Теsla Motors официално смени името си на Tesla Inc. Една от водещите причини за това е желанието на компанията да създаде нов имидж сред потребителите. Какъв по-подходящ начин да го направят от това да представят нов автомобили, за който да се говори дълго? Именно това се случи на последното им събитие. На него Илън Мъск разкри за първи път детайли за Теsla Roadster, който веднага грабва погледа с агресивния си дизайн и традиционните аеродинамични линии на компанията.

 

 

Това не е най-интересната му характеристика. Новият роудстър e в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за едва 1.9 сек. Постижение, с което могат да се похвалят единствено суперавтомобилите от най-високия ценови клас. Maксималната скорост на Tesla Roadster достига до внушителните 400 км/ч., информира SlashGear. Новият роудстър се нуждае от едва 4.2 секунди, за да развие 160 км/ч. Още по-впечатляващото е, че въпреки солидните цифри автомобила се задвижва изцяло от електрически двигатели. 

 

 

Илън Мъск обеща на бъдещите собственици на роудстъра, че ще могат да изминат около 1000 километра с едно зареждане. Това е възможно благодарение на мощната 20kWh батерия, а в задната част са разположени двата електрически двигателя на Tesla Roadster. Компанията смята да започне масовото производство през 2020г., като цената ще е $200 хил. Желаещите да платят предварително $50 хил. ще имат привилегията да получат една от първите 1000 бройки на роудстъра.

 

 

Вижте бъдещите автомобили на Tesla ще използват процесори на Intel