Дизайнерите на Tesla вече работят усилено над предстоящ електрически кросоувър, който ще се казва Model Y. Новият автомобил ще бъде представен на пазара след две години и ще наследи в портфолиото на компанията дългоочаквания Model 3. Лично Елън Мъск по време на среща с инвеститорите на компанията разкри личните си очаквания за Model Y. Шефът на Tesla сподели, че все още не са инвестирани сериозни средства в разработването на проекта, но това ще се случи много скоро, информира Engadget.

 

Засега инвестициите са ограничени единствено до скици и чертежи на различни дизайни за Model Y. Все пак Елън Мъск изрази увереност, че производственият процес на автомобила ще предизвика революция в индустрията. Първоначалната идея е била да се премахне 12-волтовата батерия използвана във сегашните модела на Tesla, което би намалило значително необходимите електрически кабели. Преминаването към този дизайн би опростило значително производствения процес на автомобила.

 

 

Новият модел ще използва същата архитектура, както Model 3 и с този ход Tesla се надяват да съкратят максимално времето от създаването до пускането на пазара на всяка една бройка. В производствените линии на компанията ще бъдат интегрирани и още повече роботи, което в дългосрочен план ще редуцира разходите. Ако всичко върви по план предварителните поръчки на Model Y стартират през следващата година. Реалните доставки няма да започнат преди началото на 2020г.

 

Oще от Digital: Бъдещите автомобили на Tesla ще използват процесори на Intel