Теsla са един от най-иновативните производители на автомобили, който често е в центъра на внимание в технологичната индустрия. Въпреки различните проблеми ръководената от Илон Мъск компания полага много усилия да предложи най-доброто на своите клиенти и да разшири позициите си на пазара. Водещ проблем за Tesla досега бе липсата на одобрение от регулаторите на ЕС, които да позволят свободните продажби на Моdel 3 на континента.

 

За в бъдеще от Tesla няма да е нужно да се съобразяват с това ограничение, тъй като получиха подкрепата на регулаторите. Последните данни на TechCrunch разкриват, че холандският регулатор RDW вече е дал разрешението си Model 3 да се продава свободно на европейския континент. Няма да е изненадващо, ако в следващите седмици и другите подобни институции в държавите-членки последват примера им. Това ще позволи на повече хора да си купят Model 3 и да увеличи пазарния дял на този иновативен модел.

 

 

Сегашната информация се появява навреме за европейската премиера на Model 3, която е насрочена за следващия месец. Tesla вече са изпратили първата пратка от автомобили от този модел, които трябва да пристигнат в ЕС на 2 февруари. Oсновната цел на компанията е да се превърне в лидер в сегмента на EV моделите на европейския континент, за което ключово значение ще имат продажбите на Model 3. Очаква се Tesla да предложат редица специални оферти, с които да промотират Model 3 в ЕС.

 

Oще от Digital: Илон Мъск се оттегля от поста президент на Tesla и ще плати глоба от $40 млн.