Tesla са си поставили за цел не само да революционизират индустрията със своите електрически автомобили, но също така строят огромна фабрика, в която да изградят батерията на бъдещето. SolarCity е компания, която разработва усъвършенствани соларни панели от ново поколение и се е съгласила да бъде купена от Tesla, която е собственост на Елон Мъск. Според aнализаторите финансовата стойност на сделката е $2.6 млрд., които ще бъдат платени от Tesla под формата на кешово плащане. Офертата на Tesla е отправена още преди десет дни, предаде BusinessInsider.

 

Сега борда на директорите е одобрил предложението и стойността на акциите на SolarCity се оценяват на $25.37, като от SolarCity разполагат с 45-дневен период, изтичащ на 14 септември за да обсъждат други оферти. Идеята зад това придобиване е да се създаде най-ефективната компания за производство на соларна енергия в индустрията, като двете компании едновременно ще се възползват от своите иновации. Припомняме ви, че Tesla вече инвестираха сериозни средства в създаването на Powerball и Powerpack батериите за смарт уреди, които се надяват да направят по-добри с това придобиване. 

 

Идеята на компанията е да създадат краен продукт, използващ модерен дизайн, който използва най-добрите соларни технологии и се нуждае само от едно мобилно приложение, за да функционира. Така само с няколко клика ще можем да управляваме не само смарт уредите в домовете ни, но също и електрическите автомобили на Tesla. Въпрос на време е да видим кой ще бъде първият съвместен продукт на двете компании, но можем да сме сигурни, че те ще използват най-доброто от своите технологии срещу конкурентите си. Можем да сме сигурни, че тази сделка ще позволи и на двете страни да създават по-усъвършенствани и добри устройства на своите клиенти по цял свят. 

 

Вижте какво мисли шефът на Ferrari за автомобилите на Tesla