Tesla е компания, която допринася значително за навлизането на иновации в сферата на електрическите автомобили. Американският производител вече работи над нов проект, в който ще си сътрудничи с японския бранд Panasonic. Идеята им е заедно да създават ново поколение соларни панели и модули. Според данните те ще бъдат произвеждани в специална фабрика в Ню Йорк, съобщава Reuters. 

 

Oчаква се соларните панели да бъдат използвани от Tesla в нейните настоящи системи за генериране на слънчева енергия, които се казват Powerwall и Powerpack. Финансовите параметри на партньорството между двете компании не са обявени официално. Припомняме ви, че Panasonic вече доставят батериите за първия автомобил за масовия пазар на американския бранд, а именно Tesla Model 3. 

 

Плановете предвиждат Panasonic да започнат да произвеждат соларни панели и модули във фабриката Bufallo през следващата година. Tesla също така ще се ангажират в дългосрочен план с покупката на тези клетки и така ще обезпечат финансово съвместния проект. Все още не знаем дали Tesla ще продават соларните панели на други производители или те ще са достъпни единствено за нейните електрически автомобили. 

 

Вижте как Tesla представиха нова батерия за електромобили, позволяваща пробег от 507 километра