Samsung са лидери в пазара на телевизори и вече представиха иновативната концепция The Frame. Уникалният модел може да се закача на стената и да функционира като класическа фото рамка. За да постигнат този ефект от компанията са използвали ултратънък дисплей с технологията QLED. Идеята е The Frame да се слее изцяло с интериора на стаята и да не изглежда като телевизор, а по-скоро като картина. Устройството има сменяеми рамки, които могат да се персонализират да отговарят на дизайна на помещението.

 

 

Иновативният телевизор е разработен съвместно между Samsung и дизайнера Ив Бехар. Дисплеят поддържа 4K резолюция и специалния режим Art Mode. Тази функция възпроизвежда произведения на изкуството от Samsung Collection колекцията, когато телевизора не се използва. Първоначално в нея ще са достъпни 100 творби на професионалисти в сферата на фотографията и изобразителното изкуство, предаде TheVerge. 

 

 

Компанията сега потвърди, че стартира официално продажбите на The Frame на пазара. Впечатляващият телевизор се продава в две версии с големина от 55 и 65 инча. Цената им е съответно $1999 и $2799. Сменяемите рамки ще се предлагат в различни стилове и цената им варира между $199 и $249. Месечният абонамент до пълната колекция от произведения на изкуството в Samsung Art ще струва $4.99. Предстои да видим дали Samsung The Frame може да се превърне в хит сред потребителите.

 

Вижте новите Samsung QLED телевизори са вече в България