Telegram представиха няколко любопитни подобрения, които обещават да улеснят комуникацията на потребителите. Най-важният ъпгрейд е свързан с поддръжката на групови видео разговори. Функцията се разработва от месеци, като Telegram вече са готови за интеграцията към всички потребителски профили.

Първоначално ограничението за групови видео разговори ще бъде 30 души, но е възможно тази стойност да се увеличи на по-късен етап. Трябва да инициирате стартиране на групово обаждане и след това да изберете камера иконата, за да позиционирате себе си в интерфейса на Telegram.

Предвидена е възможност да споделите целият екран или само определени части от него по време на разговор. Функцията Noise Suppression ще допринася за блокиране на фоновия шум при гласови разговори и респективно по-високото качество на връзката.

 

 

Потребителите, които използват приложението на таблети и десктопи ще могат да виждат "Split-Screen" изглед на всички участници. В едната част на екрана са прозорците, показващи видео на другите членове на групата, като в допълнителен панел ще виждате списък с потребителите. Може да минимализирате определени прозорци или да стартирате определен участник в режим на цял екран и др.

Теlegram вече предлага възможност да използваме анимирани фонове в чатовете с текстови съобщения. Потребителите могат да създават сами фонове в предпочитаните нюанси, които лесно да споделят с други потребители. Променена е анимацията при изпращане на съобщенията, като ефекта наподобява iMessage.

Разработчиците ще имат достъп до инструменти, с които да създават приложения за генериране на уникални стикери, които лесно да споделят в Telegram.

 

Още от Digital: Signal или Telegram: Коя е по-добрата алтернатива на WhatsApp