Telegram е прилложение, което се радва на сериозна популярност през последните месеци. Вече ви съобщихме как милиони потребители на WhatsApp преминаха към Telegram заради споделянето на данните им с Facebook. Приложението предлагат лесен за използване на интерфейс и много функции за сигурна комуникация.

Разработчиците на Telegram са доста активни в предоставянето на нови ъпдейти, с които да отговорят подобаващо на увеличения интерес и трафик. Следващата актуализация на приложението включва три полезни функции, с които общуването в профилите ще бъде още по-лесна и приятна задача. Първата от тях предсталява инструмент за автоматично изтриване на съобщение.

Досега функцията можеше да се активира единствено в тайните чатове на Telegram и не е активирана по подразбиране. Новият ъпдейт за Android и iOS ще позволи автоматичното изтриване да работи във всички чатове на приложението за комуникация. Можете да зададете премахване на съобщение след 24 часа или седем дни от историята на Telegram.

 

 

Добре е да знаете, че ако съобщение е изпратено преди да включите Auto-Delete няма да го изтриете от чата. Следващото нововъведение се казва "Broadcast Groups" и позволява на неограничен брой членове да се присъединят към групови чатове. Все пак има лимити единствено администраторите да публикуват съдържание.

Опцията за гласови чатове също е активирана "Broadcast Groups", което е подходящо при общуване на големи групи хора в Telecom от смартфоните. Приложението ще улесни присъединяването към групови дискусии с изпращането на линкове, с които да поканите други хора. Връзките ще спрат да бъдат активни след определен период от време, или когато даден брой потребители се включат.

Това ще предостави повече контрол над създателите на виртуални стаи над съдържанието и хората, които се присъединяват. Telegram се надяват с подобренията да направят приложението още по-добро и да ни накарат да прекарваме повече време, докато го използваме.

 

Още от Digital: Signal или Telegram: Коя е по-добрата алтернатива на WhatsApp