Huawei продължават да са едни от най-бързо развиващите се производители на смартфони и това е тенденция, която се запазва вече няколко тримесечия. Китайският производител постоянно експериментира с различни функции, които да отличат устройствата им от другите конкурентни продукти на брандове катo Samsung, LG или Apple. Добър пример е технологията SuperCharge, позволяваща най-бързото и сигурно зареждане на смартфони в индустрията, предаде gsmarena.

 

 

Официалните данни на Huawei разкриват, че разполагате с възможността да захраните батерията до 50% за по-малко от 30 минути. В същото време за сигурността се грижат пет конкретни точки, които следят параметрите на зареждане и предлагат защита срещу увеличаване на напрежение, интензитета на електрическото поле и температурата. В момента SuperCharge се поддържа от Huawei P10 и P10 Plus, както и от Mate 9. Компанията ще си партнира с TUV Safety в сертифицирането на технологията.

 

Toва е производител, който съществува още от 19-и век и в момента инспектира и гарантира качеството на разнообразни продукти от парни бойлери до асансьори. SuperCharge използва два допълнителни компонента в USB Type-C конектора, за да предостави 5A при 4.5V волта. Ниското напрежение поддържа смартфона охладен при захранването, а високия ампераж ускорява целия процес. Сътрудничеството с TUV Safety ще направи технологията още по-безопасна за потребителите.

 

Вижте как Huawei може да изпреварят Apple по продажби на смартфони до края на 2017г.