Много скоро всички ние ще имаме възможността доста по-бързо да зареждаме своите смартфони и лаптопи. Данните за това бяха потвърдени по време на CES 2018 от консорциума, който разработва USB стандарта. Вече се работи над нова технология с името USB Fast Charger. Tя има за цел да ускори максимално времето за зареждане на една батерия, чрез популярния USB кабел. Идеята е да можем да използваме всяко едно зарядно, дори и от друга джаджа, но въпреки това да получим необходимото количество енергия за кратки срокове.

 

Водещите производители са информирани за USB Fast Charger и първите продукти с новата технология се очаква да станат факт още до края на годината, предаде CNet. Този стандарт ще позволи да заредите както скъпия си лаптоп така и бюджетните смартфони и други смарт джаджи в домовете ни. Новите зарядни също така ще са оптимизирани за USB Type-C кабелите и портовете, които вече започват да се използват масово с технологичната индустрия и премахват необходимостта да носите няколко различни конектора. 

 

Любопитно: Кой кабел е по-надежден? Lightning или USB Type-C?

 

Eдин от проблемите сега е, че ако използвате кабел за лаптоп, който осигурява много по-голям волтаж на смартфна можете да го повредите. Новият стандарт ще отстранява този проблем като оптимизира напрежението необходимо за захранване на всяко едно устройство. Предимствата му са не само по-бързата скорост и факта, че ще може да се използва от различни устройства, но също, че е доста по-безопасен от сегашните технологии. Предстои да видим кои ще са първите устройства, които се възползват от новия USB Fast Charger стандарт.

 

Вижте защо винаги бъркаме начина, по който поставяме USB кабела