Samsung представиха първата версия на камера технологията през 2013г. Иновативната разработка продължа да бъде неизменна част от смартфоните Galaxy. Сензорите на компанията разполагат с бариери около всеки индивидуален пиксел. Тази структура позволява да се получи т.нар. "Color Crosstalk", при който светлината на пиксела попада и в околните пиксели.

Оригиналната версия на Samsung ISOCELL използва метални компоненти за изграждането на миниатюрните стени, за да абсорбират част от идващата светлина в сензора. Корейският производител започна да използва нови материали в камери сензорите с въвеждането на Samsung ISOCELL Plus.

В този случай сензорите също използват метал в много по-малки количества, което не решава напълно проблема. Samsung вече са готови със следващата стъпка от еволюцията на камера технологията с ISOCELL 2.0. Новата концепция ще предостави важни предимства на смартфоните Galaxy по отношение на мобилната фотография.

Дизайнерите на компанията заместват долната чат на стените между пикселите с материал, който отразява по-добре светлината, съобщава AndroidHeadlines.

 

 

ISOCELL 2.0 подобрява значително чувствителността към светлината и допълнително намалява оптичните загуби на всеки пиксел, спрямо предходните генерации. Технологията позволява добавянето на повече пиксели на същото пространство, които освен това поглъщат повече светлина.

Камера сензорите с ISOCELL 2.0 ще възпроизвеждат много повече детайли без да правят компромис с ярките цветове. Със сигурност Samsung ще увеличат резолюцията от сегашните 108-мегапикселови камери за смартфони, които вече са достъпни на пазара.

Компанията многократно е говорила за сензори, които надхвърлят възможностите на човешкото око, включително и с 600МР резолюция. Все още няма сензор с ISOCELL 2.0, като Samsung ще представят първия продукт на по-късен етап от 2021г.

Големината на пикселите ще е 0.7 микрона, но все още няма детайли за другите спецификации. Втората половина на годината ще е свързана с премиерата на няколко гъвкави смартфона от висок клас на Samsung.

Именно някой от Galaxy Z (2021) моделите може да се превърне в първото устройство с ISOCELL 2.0 камерите.

 

Още от Digital: Samsung представиха нови 108MP, 64MP, 48MP и 32MP ISOCELL камера сензори за смартфони