Лаптопите на Apple са едни от най-мощните и ултратънки устройства, които можете да откриете на пазара, като сега разбираме, че уникалната технология Intel Optane ще е оптимизирана за бъдещите модели MacBook. Припомняме ви, че това е интересно решение на компанията, което в крайна сметка води до създаването на хард дискове, които са по-издръжливи и 1000 пъти по-бързи от съвременните SSD дискове. За да постигнат този ефект от Intel използвaт интересна триизмерна технология в производството им, което е най-голямата революция в сферата на вградената памет от повече от две десетилетия, предаде DigitalTrends. 

 

Нейното име е 3D Xpoint като с нея могат да се създават не само класически модули флаш памет, но също бързите SSD дискове и RAM памет, като тя тепърва ще набира все по-голяма популярност. Intel все още не разкриват много допълнителни детайли за Optane дисковете, но вече знаем, че тя ще позволи на водещите производители, сред които и Apple да започнат тестове с тях още до края на тази година. Идеята на компанията е в дългосрочен план с тази технология да промени изцяло начина, по който работят съвременните компютри и лаптопи. 

 

Предимствата на Optane хард дисковете са огромни, като най-много ползи от тях биха извлекли геймърите, но те могат и да подобрят значително скоростта, с която работят бъдещите центрове на данни. Желанието на Intel да ги оптимизира за устройствата с бранда MacBook е похвално, като те несъмнено ще намерят и място в следващото поколение ултрабуци и лаптопи с Windows 10. В заключение ще отбележим, че масовото навлизане на тази технология на пазара ни очаква чак през следващата година, но пък нейния потенциал определено е впечатляващ.

 

Вижте вече има лесен начин да увеличим вградената памет на лаптоп MacBook