ТCL е компания, която притежава ексклузивните права над търговските марки BlackBerry и Alcatel. По време на мобилният конгрес видяхме и първия им прототип на смартфон с гъвкав дисплей. Въпросното устройство има 7.3-инчов диагонал, като дизайна наподобява този на Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X. За разлика от тях, обаче първият прототип на TCL е оборудван с т.нар. "DragonHinge" механизъм в задната част, който свързва двата екрана.

 

 

Концепцията на TCL е да патентова тази технология и да позволи на другите производители да я използват в своите устройства с гъвкави дисплеи. От компанията също така се надяват  "DragonHinge" да ускори навлизането на по-достъпни смартфони с този дизайн на пазара. Първите устройства с технологията няма да са достъпни за потребителите преди 2020г. Инженерите на TCL работят вече над различни дизайни на "DragonHinge", предаде SlashGear.

 

 

По този начин ТCL се надяват "DragonHinge" да намери място в таблети, смарт гривни, умни часовници и други подобни джаджи. Големият въпрос разбира се остава дали ще видим нови модели с подобен дизайн на BlackBerry или Alcatel през следващата година. Това би било подходящ начин TLC да демонстрират нагледно възможностите на своята технологията и да привлекат вниманието на другите големи производители на хардуер в индустрията.

 

Още от Digital: Пет неща, които трябва да знаем за гъвкавите дисплеи