Изкуственият интелект вече се използва масово от мобилни приложения, гласови услуги, социални мрежи и постепенно става ключова характеристика на смартфоните. Всички водещи производители експериментират с разработването на собствен AI софтуер, който да отличава продуктите им от конкуренцията. Пазарните наблюдатели забелязват и сериозно раздвижване по отношение на интереса на представителите на бизнеса към изкуствения интелект. Последните данни на Gartner разриват, че AI индустрията ще се оценява на $1.2 трилиона до края на 2018г, информира ZDNet.

 

Toва е само началото, тъй като цифрата ще нарасне тройно в следващите пет години. Изчисленията на Gartner показват, че в края на 2022г. този пазарен сегмент ще генерира приблизително $3.9 трилиона. За нас потребителите тези стойности са доказателство, че изкуствения интелект ще започне да има все по-силно присъствие в ежедневието ни. Aко прогнозите се окажат достоверни AI платформите ще се превърнат в най-революционната технология в индустрията в следващото десетилетие. Еволюцията на невронните мрежи също ще допринесе за тези процеси.

 

 

Виртуалните агенти, които обслужват и осигуряват техническа поддръжка за много услуги постепенно ще изместят напълно човешките оператори. Бизнес средите ще продължат да инвестират сериозни средства разработването на сложни платформи с изкуствен интелект, което допълнително ще увеличи стойността на тази технология. Благодарение на тях компаниите ще предоставят още по-усъвършенствани решения на своите клиенти, което ще има полза и за двете страни. Със сигурност изкуствения интелект тепърва ще еволюира и ще промени начина, по който работим и се забавляваме.

 

Още от Digital: Пет термина свързани с изкуствен интелект, които е добре да знаем