Поради любопитство или навик, игрите са напълно интегрирани в живота ни. Над 1,8 милиарда души играят по целия свят. Въпреки че през първите десетилетия на технологичната иновация се стимулираше широкото използване на конзолите, напредъкът в AR и мобилността, както и безжичните аксесоари, пренасят играта на следващо ниво.

 

От Mashable са се фокусирали върху някои от най-важните нови технологии, които развиват индустрията и променят начина, по който играем. Ето кои са те:

Добавена реалност

Независимо дали са аватари или очарователни аниме герои, добавена реалност (AR) промени начина, по който играем. През 2016 година AR е бизнес от 1,2 милиарда долара, завладяващ въображението на деца и възрастни. Всички бързо разбраха, че ако насложим нещо върху реалния свят, игрите ще станат много по-забавни.


Тъй като инвеститорите продължават да изливат пари в AR, можем да очакваме да видим повече нововъведения, които ни пренасят в други светове на персоналните компютри, конзолите и мобилните устройства. Постоянното подобряване на камерите, както и възможността за измерване на дълбочината и 3D обектите, ще подобрят изживяването, което се осигурява от AR технологиите. Резултатът ще е преминаване от плоски анимирани изображения до реалистични аватари, които могат да се слеят безпроблемно в сложните настройки на играта.

Виртуална реалност

Все повече компании произвеждат VR каски и очила, а филмовите режисьори работят с компаниите за игри, в резултат на това потребителите могат да очакват незабравимо изживяване потапяйки се във виртуалните светове.

Изкуствен интелект

Що се отнася до изкуствения интелект, светът на игрите се смята за лидер, а другите индустрии, го следват. Геймърите започнаха да експериментират с AI герои в средата на 80-те години на миналия век и оттогава усилията са насочени към усъвършенстване на емоционалната дълбочина и интерактивност.

 

По-голямата част от игрите се изграждат със сценаризирани алгоритми, които превеждат до определено ниво на естествена интерактивност, но последните инвестиции в иновациите проправят пътя за истинско машинно обучение.

Мобилност

Мобилността е огромно предимство за развитието на игрите, тъй като този сектор на индустрията се увеличава с повече от 20% между 2015 и 2016 г. Докато телефоните предлагат игри, които завладяват масово собствениците им, по-специализираните геймъри предпочитат интерактивността и контрола, свързани с компютрите и конзолите. Мобилните устройства, които разполагат с отделими контролери, позволяват единични и мултиплейърни игри, които имитират преживяванията с компютър и конзола. Друг бонус е, че игрите може да се играят дори когато напускате дома си.

Безжична технология

Изчезнаха дните, когато разочаровани геймъри трябваше да спрат на пауза игрите си, за да разгледат кабелите наоколо с надеждата да намерят източника на проблема им с нереагираща мишка или клавиатура. Използвайки технологията си LIGHTSPEED, която осигурява безжична връзка от край до край, Logitech G дава на геймърите начин да използват клавиатурите и мишките по начини, които никога не са били възможни преди това.

 

Вижте компютърните и конзолните игри, които е добре да ги има и за Android