Всички потребители сме свикнали да откриваме в комплекта на новите смартфони стандартни аксесоари като зарядни, USB кабели и често аудио-слушалки. Някои производители понякога добавят и други екстри към кутиите, за да направят своите предложения по-атрактивни за потребителите. 

 

1. Samsung също може да премахне зарядните от комплекта на Galaxy S30, подобно на iPhone 12

Един от най-големите производители в индустрията, обаче сериозно обмисля идеята да спре да добавя зарядни устройства в кутиите на смартфоните и това е Samsung. Причините за това решение са предимно икономически, но също така са свързани с редуциране на електронните отпадъци в индустрията.

 

 

2. Най-изтегляните безплатни игри за Android в България тази седмица

Игрите за смартфони вече са много популярни и са на път да станат по-голям пазар дори от компютърните заглавия. Разнообразието от игри за Android смартфони също е много голямо и интересът към тях постоянно расте.

 

3. Премиерата на Android 11 ще е на 8 септември

Google провеждат тестове с бета версиите на Android 11 вече повече от месец. Новата операционна система ще обърне специално внимание на сигурността. Потребителите ще имат достъп до повече опции за персонализация, както и до подобрено меню за нотификации. 

 

 

4. Как да се справим с най-често срещаните проблеми със сигурността в социалните мрежи

За съжаление, социалните медии и поверителността не вървят ръка за ръка. Но това не означава, че не може да водите онлайн живот и да имате известна степен на поверителност.

 

5. Qualcomm Snapdragon 865+ е най-бързият процесор за смартфони в света

Qualcomm официално представиха актуализирана версия на Snapdragon 865, с който работят повечето смартфони с Android от висок клас през 2020г. Новата архитектура се казва Snapdragon 865+ обещава да направи устройствата още по-бързи. 

 

 

6. Intel разкри спецификациите на Thunderbolt 4

Intel разкриха повече детайли за техническите спецификации на Thunderbolt 4. Новата версия на технологията предлага интересни подобрения и ще бъде базирана на USB4. Aктуализираната спецификация няма да е фокусирана към значително увеличение на скоростта.