Android е много по-развита платформа спрямо преди няколко години. Тя разполага с нови функции и възможности, като някои от тях са доста полезни, но остават малко познати на потребителите.

 

 

1. 8 скрити трика за използване на жестове в Android смартфон

Android е много по-развита платформа спрямо преди няколко години. Тя разполага с нови функции и възможности, като някои от тях са доста полезни, но остават малко познати на потребителите.

Такива например са т.нар. жестове. Чрез тях може да се управляват някои от функциите на Android, както и да се навигира по-бързо и лесно из интерфейса на платформата. Computerworld показва няколко малко познати трикове за използване на жестове в Android.

 

2. Intel ще представят първите Rocket Lake процесори за компютри през март 2021г.

Бизнес стратегията на Intel се оказа силно засегната от проблемите с транзицията към 10-нанометрова производствена технология. Опитите на компанията да овладее бързо ситуацията се оказаха неуспешни и това стана причина за сериозен ръст в пазарния дял на AMD.

За разлика от проблемите на своя конкурент процесорите с бранда Ryzen се утвърдиха като предпочитано решение за потребителите. Това е причината AMD да имат рекордно присъствие в световния пазар на компютри, като най-добрата новина за тях е, че проблемите на Intel са дългосрочни.

 

3. Google ще ни информира със специални нотификации, ако акаунтът ни е изложен на риск

Безопасното сърфиране в интернет е изключително важен приоритет за всеки потребител. Споделянето на лична информация с водещите приложения, особено когато става въпрос за банкови акаунти понякога може да крие рискове. Хакерите стават все по-изобретателни в желанието си да компрометират потребителските профили. Ключов елемент от онлайн сигурността на всеки потребител са автоматизирани системи, които ни предпазват в реално време. Подходящ пример в това отношение е Safe Browsing функцията, която предпазва повече от 4 млрд. устройства.

 

 

4. Изтекоха първите детайли за iPhone 13

Новите смартфони на Apple ще бъдат представени само след броени дни и се очаква да използват OLED дисплеи. Най-съществените промени в iPhone 12 ще са свързани с другите хардуерни компоненти, като 5-нанометровите процесори и LiDAR сензорите. Това означава, че не ни очакват съществени промени в резолюцията и качеството на екрана.

 

5. Qualcomm разработват собствен бранд геймърски смартфони

Qualcomm произвеждат популярните процесори с бранда Snapdragon, които се използват от водещите производители на смартфони с Android. Вече ви информирахме, че премиерата на Qualcomm Snapdragon 875 ще е на 1 декември.

Предстоящото събитие на компанията ще е свързано с още няколко премиери, които ще ни разкрият повече за акцентите на компанията през 2021г. Някои компании вече фокусираха вниманието си към представянето на смартфони оптимизирани за гейминг.