Eкосистемата от приложения на Google предлага разнообразни възможности да бъдете продуктивни, да общувате и да се забавлявате. Редовните ъпдейти гарантират достъп до последните пачове за сигурност и също така предизвикват интеграция на нови функционалности. Традиционно Google не променят драстично своите приложения, а оптимизират малки елементи от интерфейса, които улесняват крайните потребители.

 

1. Kaк работи функцията за заключване на снимки в Google Photos

Locked Folder е интересна концепция, която бе представена от компанията на I/О конференцията през май. Както името подсказва това е специална папка, която е предпазена от допълнителна парола или биометрична верификация. По този начин Locked Folder е практично решение да скриете съдържание от друг човек, който използва устройството.

Функцията е подходяща родителите да не показват дадени снимки на своите деца, но е има много причини да искате снимките да бъдат скрити в отделна папка. Първоначално Locked Folder функцията на приложението Google Photos бе достъпна единствено за смартфоните Google Pixel.

 

 

2. Новият компактен лаптоп Huawei MateBook 14s има 2.5К 90Hz тъчскрийн дисплей и Intel процесор от 11-та генерация

Китайският производител разчита на атрактивни устройства в множество продуктови категории, за да бъде успешен бранд. Повечето потребители са свикнали да асоциират Huawei с популярните смартфони от Mate и P Series. Портфолиото на компанията включва още умни часовници, аудио аксесоари и дори лаптопи.

Представителите на MateBook серията се разработват като достъпна алтернатива на премиум устройствата на Apple. Дизайнерите на Huawei са много активни в постигане на оптимална минималистична визия, интеграцията на иновативни функции и гарантирането на най-добро изживяване.

 

3. Как да преместим виртуалния бутон на камерата в смартфоните Samsung Galaxy

Смартфоните на Samsung са оборудвани с едни от най-добрите камери в индустрията, Компанията има силно присъствие сред устройствата от средния ценови клас. Представителите на Galaxy A серията също се отличават с възможностите за мобилна фотография, които предлагат на потребителите.

Aко често правите снимки може да ви се е случвало докато опитвате да уловите перфектния кадър да не ви е удобно да натиснете самия бутон на камерата. Дори и да снимате втори път е възможно да изпуснете важен момент или интересен селфи ефект. Едно от решенията е да преместите камера бутона на по-удобна позиция.

 

 

4. 6 любопитни неща за първия таблет на Nokia

Nokia  представи първия си таблет – Nokia T20. Новото устройство пренася класичесото качество на смартфоните Nokia на големия дисплей , с богата гама от разнообрани функции и високо издръжлива батерия, които помагат както за постигането на отлични резултати в работата, така и за пълен релакс и развлечения в свободното време.

Таблетът е пълен с иновативни и лесно достъпни функции, включително  2K дисплей плюс три години месечни актуализации на защитата и две години безплатни ъпдейти на операционната система.

 

5. Windows 11 забавя игрите с 15%, според AMD

Новата операционна система на Microsoft вече е достъпна за потребителите. Препоръчително е да проверите минималните изисквания преди да ъпдейтнете към Windows 11. В следващите седмици ще видим и голям брой нови устройства на производителите, които работят със софтуера. Подобренията и новите функции се очаква да предизвикат голям интерес към Windows 11.

AMD са един от водещите хардуерни партньори на Microsoft и сега публикуваха интересна информация в своя уеб сайт. От компанията предупреждават любителите на игрите, че преминаването към Windows 11 ще се отрази на възможностите за гейминг в негативен план. От AMD твърдят, че трябва да очакваме забавяне на игрите с 15% в новата операционна система.