Eдва ли е изненадващо, че класацията на AnTuTu за премиум смартфони през октомври се оглавява от последните флагман на Huawei. Високата производителност се гарантира от 5-нанометровия Kirin 9000 процесор. Това гарантира лидерската позиция на Huawei Mate 40 Pro с резултат от 685 339 точки за версията с 8GB RAM и 256GB памет. Следващите два смартфона в списъка са iQOO 5 Pro и iQOO Pro 5, които имат 12GB RAM и 256GB.

 

1. Кои са най-добрите смартфони с Android през октомври, според AnTuTu

Въпреки това отчитат 663 979 и 663 767, което ги оставя далече назад от Huawei Mate 40 Pro. Конкурентните устройства се захранват от Qualcomm Snapdragon 865 процесор. Същото важи и за Vivo X50 Pro+, който попада на четвъртото място в класацията за най-добър премиум смартфон и резултат от 661 342 точки.

 

 

2. Qualcomm Snapdragon 875 ще бъде с 20% по-бърз от Snapdragon 865

Qualcomm продължиха да бъдат лидер в мобилната индустрия и през трудната обстановка предизвикана oт пандемията. Голяма част от смартфоните с Android в средния клас и премиум сегмента използват Snapdragon процесори. Това е водещ източник на приходи за Qualcomm, които също така регламентираха и отношенията си с Apple в сферата на патентите.

 

3. Най-добрите приложения за прогноза на времето за Android през 2020г.

Времето е най-търсената ннформация от всички, защото логично влияе на много от решенията ни за деня. Затова е важно човек да знае с точност какво ще е времето, за да може да се подготви подобавщо. Очаквано, това е и доста популярна категория приложения за Android. Сред хилядите опции има и някои доста добри предложения, като AndroidHeadlines ни показва 10 от тях.

 

 

4. Nikon представи софтуер, който позволява да използваме фотоапаратите като уеб камери

Nikon са добре познато име в сферата на фотографията и предлагат разнообразно портфолио от висококачествени устройства. Световната пандемия ограничи сериозно физическите контакти и промени начина, по който работим и се забавляваме в ежедневието.  Пандемията също така доведе до невероятен интерес към устройствата и приложенията за видеконференция.

 

5. Nokia 10 PureView ще има процесор Qualcomm Snapdragon 875

HMD Global са доста активни в пазара на смартфони. Портфолиото на компанията включва разнообразни устройства, които работят с Android Оne. Този софтуер гарантира максимално бързи софтуерни ъпдейти и предлага т.нар. "чист" Android. Aко искате да се сдобиете с издръжливо устройство, което се актуализира често и има дълъг живот на батерията определено разгледате предложенията на Nokia.