Google имат много стриктни изисквания за качеството на приложенията за Android. Разработчиците трябва да отговорят на множество изисквания, за да публикуват софтуер в Google Play. Алгоритмите на компанията стават все по-добри с всеки изминал месец и успяват да установят и блокират над 99% от всички заплахи за потребителите.

 

1. Как да се предпазим от новия вирус за Android засегнал над 70 държави, включително и България

Огромната популярност на устройствата с Android е причината хакерите да бъдат толкова активни в опитите си да пробият защитата им. Месечните пачове за сигурност са само едно от важните оръжия, с които Google опитват да гарантират сигурността на своите клиенти. Неслучайно експертите препоръчват да не изтегляме съдържание от външни онлайн магазини.

 

 

2. Huawei Mate V с гъвкав дисплей и Kirin 9000 процесор ще бъде представен през 2022г.

Huawei се превърнаха в една от първите големи компании, която представи смартфон с гъвкав дисплей. Компанията допринесе за създаването на нова продуктова категория с премиерата на Маte X. Търговските санкции на САЩ създадоха много пречки за стратегията на Huawei, но въпреки това през февруари станахме свидетели на премиерата на Huawei Mate X2.

Представянето на новия модел демонстрира нагледно, че китайския гигант продължава да вижда голямо бъдеще в тази пазарна ниша. В интернет изтекоха данни за наличието на още едно устройство от Mate серията, което също ще има гъвкав дисплей. Въпросният модел ще предложи форм фактор, който включва механизъм за вертикално сгъване.

 

3. Как да изберем подходяща камера за влогове

Влогингът е термин, който описва правенето на видеоклипове, в които хората показват ежедневието си и различни ситуации. Влоговете станаха много популярни, като привличат огромно внимание и съответно доста хора искат да се възползват от това. За да започнете собствен влог, първо ви трябва добра камера. MakeUseOf ни дава съвети как да изберем правилния модел.

 

 

4. САЩ oтказа на Samsung допълнителни доставки на процесори

Samsung са лидер в световния пазар на смартфони със своите атрактивни Galaxy S предложения, както и с новото поколение гъвкави устройства от серията Galаxy Z. Корейският производител се подготвя усилено и за премиерата на Galaxy S22 смартфоните, която ни очаква през януари.

Apple вече представиха iPhone 13 и конкуренцията в мобилната индустрия се очертава да бъде вълнуваща през следващите месеци. Oт началото на годината производителите са затруднени от проблемите с доставките на компоненти. Последните прогнози на анализаторите не са много оптимистични, тъй като недостига на компоненти ще продължи поне до края на 2022г.

 

5. Кои процесори на Intel, AMD и Qualcomm ще са съвместими с Windows 11

Водещите производители ще представят редица нови устройства, които ще се продават с предварително инсталирана версия на Windows 11. Реалните актуализации към съвместимите компютри ще стартират официално на 5 октомври. От Microsoft са се погрижили да интегрират много нови промени и функционалности, които са причина за високия интерес на потребителите.

Един от големите въпроси свързан с Windows 11 е съвместимостта с настоящите компютри. Вече ви съобщихме за минималните хардуерни изисквания на операционната система. Устройствата е необходимо да имат поне 4GB RAM, 64GB вградена памет, както и видео карта с DirectX 12 и WDDM 2.0 драйвер.

Дисплеите трябва да поддържат HD резолюция, като работната честота на процесорите трябва да надвишава 1GHz.