Всяка година излиза нова версия на Android. През 2019 година това беше Android 10, първата актуализация за операционната система, която вече не носи име на сладко лакомство. От Android 10, имената на десерти ще бъдат заменени само с числа.

 

1. Кой производител актуализира най-бързо софтуера на своите смартфони

Ако сте купили телефона си преди датата на стартиране на Android 10 (3 септември 2019 г.), може да имате право на надграждане на софтуера. Въпреки това, в зависимост от това коя компания е произвела вашия смартфон и какъв модел е той, вие може да не го получите изобщо или той все още да се бави.

 

 

2. MediaTek отрече, че Huawei ще купува TSMC чипове чрез нея

Китайският производител продължава да запазва своите позиции в световния пазар на смартфони въпреки активните действия на американското правителство. Скоро разбрахме, че САЩ удължава търговските санкции срещу Huawei с още една година, което със сигурност ще създаде доста проблеми на компанията. 

 

 

3. 5 начина да гледаме YouTube клипове заедно с приятели от дистанция

Препоръките за социална дистанция заради коронавируса продължават да са активни. Затова доста хора все още не могат да се срещат с приятелите си. Но това не означава, че не могат да прекарват време заедно, макар и от разстояние.

 

4. Шефът на Zoom потвърди, че видео разговорите на обикновените потребители няма да се криптират

Zoom е приложение за видеоконференция, което продължава да набира голяма популярност сред потребителите. Разпространението на коронавируса се отрази положително на бизнеса на Zoom, тъй като позволи на много хора да изпробват възможностите на платформата. 

 

 

5. Всички смартфони iPhone с iOS 13 ще получат ъпдейт към iOS 14

Apple ще разкрият повече детайли за предстоящата си стратегия в пазара на смартфони на виртуално събитие в края на месеца. Социалните ограничения наложени от COVID-19 няма да позволят на компанията да проведе традиционната си конференция с разработчиците.