Какви са действителните разлики между клетъчната мрежова технология 4G и по-новата 5G, която набира популярност последната година?

 

1. Каква е разликата между 5G и 4G

5G е по-нова технология, следователно трябва да е по-добра от 4G, нали?

 

 

2. Функцията за показване на светофари в Google Maps вече е налична за потребителите на Android

Смартфоните позволяват лесно да навигираме дори в непознати градове, показвайки ни данни за локацията, трафика и най-бързите маршрути до предпочитаните дестинации. Приложения като Google Maps са неизменен и задължителен спътник от всяко едно пътуване. 

 

3. Intel представи 11-тото поколение процеори за лаптопи Tiger Lake и новия бранд Evo

Intel представи новото, 11-то поколение на процесорите от серията Core за лаптопи, съобщава Xda-Developers. Моделите са базирани на микроархитектурата Willow Cove, а кодовото име на чиповете е Tiger Lake. Заедно с тях Intel представи и новия бранд Evo.

 

 

4. Huawei замени Google Maps с TomTom Go Navigation в AppGallery

Huawei продължава работа по създаване или заменяне на услугите на Google, до които вече няма достъп заради ограниченията на САЩ. Сега компанията обяви, че ще замени Google Maps с услугата TomTom Go Navigation, като тя ще стане част от собствения магазин за приложения на Huawei.

 

5. Най-интересните функции в гъвкавия смартфон Samsung Galaxy Z Fold2 - цена и наличност в България

Samsung Galaxy Z Fold2 е следващото поколение гъвкави смартфони на компанията. Оборудван с оптимизации и изключителни иновации, Galaxy Z Fold2 предлага ново потребителско изживяване за любителите на технологиите.