TikTok се утвърди като социален феномен, който всеки ден привлича вниманието на стотици милиони потребители. В някои страни платформата на ByteDance е по-популярна дори от Facebook, което е категорично доказателство за успеха на приложението. Не е изненадващо, че ТikTok се използва предимно от най-младата аудитория. Въпреки това приложението TikTok вече е изтеглено над 1.5 млрд. пъти.

 

1. Как TikTok изгражда нова вълна от инфлуенсъри в Интернет

Дори да не използвате заглавието вероятно сте виждали клипове в други онлайн услуги като Twitter, 9GAG и Facebook с характерното лого на TikTok. Eкспертите имат всички основания да очакват този тренд да се запази и за в бъдеще TikTok да се превърне в още по-важна част от ежедневието за много хора.  

 

2. Селфитата със защитни маски могат да подобрят технологиите за лицево разпознаване

Маските се превърнаха в неизменна част от ежедневието ни заради ограниченията свързани с пандемията. Носенето на този аксесоар е препоръчително средство да се предпазим от околните и задължително за пазаруване в магазините. 

 

 

3. Samsung ще добави оптична стабилизация в камерите на смартфоните Galaxy A до края на 2020г.

Системите за оптична стабилизация на изображенията са характеристика, която често сме свикнали да виждаме в смартфоните от премиум сегмента. Тази функция има основна роля да правим по-качествени снимки, докато когато сме движение и скоро може да стане част от по-достъпните устройства. 

 

4. Sony Xperia 1 II 5G ще се продава за €1199

Sony официално разкриха детайли за премиерата на тазгодишния си флагман в пазара на смартфони. Припомняме ви, че Sony Xperia 1 II 5G бе показан за първи път през февруари, а продажбите му ще стартират преди края на лятото. Японският производител потвърди официално, че предварителните доставки стартират на 1 юни.

 

 

5. Google изтриха 5 млн. негативни оценки на потребителите, за да подобрят рейтинга на TikTok

TikTok е приложение, което се използва активно от стотици милиони потребителите предимно на тийнейджърска възраст и позволява записа на кратки видео клипове придружени от звуков фон. През последните месеци платформата започна да конкурира по изтегляния Facebook в някои страни, а времето прекарано от потребителите на TikTok в профилите им продължава да се увеличава.