Потребителите често подценяват проблема със сигурността на личните данни. За разлика от компютрите много хора не инсталират антивирусен софтуер. Това е важно, тъй като хакерите са изключително активни. Експертите по киберсигурност и Google постоянно си сътрудничат в откриване на нови заплахи за собствениците на Android смартфони.

 

1. Зловредният софтуер Cynos инфектира над 9 млн. смартфона

Затвореният характер на iOS донякъде затруднява хакерите, но това не гарантира на 100% безопасността на потребителите. Мобилната индустрия вече има още една голяма операционна система и това е HarmonyOS. Платформата на Huawei се разработва с дългосрочен акцент като алтернатива на Android.

АppGallery представлява решението на проблема с достъпа до приложения за Android. Онлайн магазина е важна част от екосистемата на компанията, но сега привлича вниманието ни заради поредната заплаха за потребителите, съобщава TheRecord.

 

 

2. Създателите на Pokemon Go разработват игра, с която могат да се копаят биткойни

Pokemon Go е заглавие, което едва ли се нуждае от представяне. Играта се разработва от Niantinc и има милиони лоялни фенове по цял свят. Следващият им проект също е доста интересен и отново е свързан с технологиите за добавена реалност. Вече се работи над игра, която използва AR елементи, но също така позволява на потребителите да генерират биткойн.

Виртуалните валути се радват на голяма популярност и ще бъдат ключова част от изживяването, което ще предложи наследника на Pokemon Go. Новата игра ще се казва Fold AR и ще споделя общата концепция на своя популярен предшественик. Потребителите отново ще търсят дигитални награди в реалния свят, които този път ще бъдат под формата на криптовалута.

 

3. Xiaomi признаха, че iPhone 13 е причината да паднат до третото място в пазара на смартфони

Xiaomi официално публикуваха финансовите си резултати за последното тримесечие. Данните очертават положително представяне, тъй като компанията генерира приходи в размер на $12.2 млрд. Това представлява ръст от 8.2% на годишна база. Нетната печалба за периода достига до $810 млн.

Китайският производител също така се похвали, че бизнеса със смартфони е генерирал $7.48 млрд. в периода между юли-септември. Според официалната информация Xiaomi са реализирали продажбите на 43.9 млн. устройства през третото тримесечие. По този начин Xiaomi остават третият най-голям производител на смартфони в света.

 

 

4. EC искат да ограничат рекламния бизнес на технологичните компании

Aгресивните рекламни политики на Facebook и Google са добре известни на потребителите. Двете компании разполагат с огромно количество информация за всеки профил. Taргетирането с реклами е специфична особеност на бизнес модела им, но също и впечатляващ източник на приходи.

Европейският парламент обръща специално внимание на този проблем и гласува в подкрепа на пакет от рестрикции срещу рекламните политики на технологичните гиганти. Комитетът за вътрешния пазар и защита на потребителите (IMCO) взе стратегическо решение, че на големите компании няма да им бъде позволено да комбинират лични данни за целенасочена реклама, както досега.

 

5. 7 трика да направите телефона си недостъпен и да избегнете нежелани обаждания

Идеята на мобилния телефон е да сме винаги на линия и да могат да ни се обадят по всяко време. Въпреки това има ситуации, когато просто не искаме да получаваме обаждания. Може да става дума са всякакви обаждания или само от определени хора. Cashify ни предлагат няколко съвета как да се предпазим от нежелани обаждания по всяко време.