Huawei се наложи няколко пъти да отложат премиерата на дългоочакваните си флагмани. Традиционно представителите на Huawei P Series са достъпни през първото тримесечие. Вече знаем и датата на голямото събитие, на което ще видим Huawei P50, P50 Pro и P50 Pro+. Toва ще се случи на 29 юли.

 

1. Смартфоните от серията Huawei P50 ще се продават глобално

Moделите ще имат различен дизайн и извивки на дисплеите, както и камера конфигурации в задната част. Серията Huawei P50 ще работи под управлението на HarmonyOS. Китайският производител не разполага с достатъчно количество Kirin процесори и вероятно ще заложи на Qualcomm Snapdragon 888 в новите смартфони.

Някои анализатори дори изразиха съмнение, че Huawei P50 ще се продават единствено в Китай, заради хардуерните ограничения. В крайна сметка това няма да е случи и смартфоните ще се продават в световен мащаб.

 

 

2. Как да работим по-лесно с паролите в смартфон с Android

Всеки, който някога е въвеждал сложна и дълга парола на мобилно устройство, ще ви каже, че това упражнение не е никак лесно. От PC World обаче ни напомнят, че в приложението Chrome за Android има вграден мениджър на пароли.

Той може да ви помогне при управлението на паролите, защото има функция за автоматичното попълване на данните за вход. Трябва обаче да имате предвид, че запазването на паролите в устройството ви има някои очевидни недостатъци, а сигурността е една от тях.

 

3. Могат ли непознати да отключат смартфона ви чрез лицево разпознаване

Модерните смартфони предлагат защита на данните чрез заключване на устройството и отключване след разпознаване на лицето на потребителя. Функцията е удобна, но и предизвиква доста дебати колко е ефективна.

 

 

4. Xiaomi ще представят смартфон с 200W бързо зареждане през 2022г.

Xiaomi разшириха сериозно влиянието си в пазара на смартфони през последните две години. Разнообразното портфолио на компанията е основната причина за успеха на компанията. Търговските санкции срещу Huawei на американското правителство създадоха възможности, от които Xiaomi се възползва, за да разшири присъствието си на европейския пазар.

Компанията разчита на последните хардуерни иновации на Qualcomm Snapdragon серията и използва приоритетно най-новите камери сензори на Samsung. Съчетанието от тези характеристики обикновено гарантира, че премиум смартфоните на Xiaomi предлагат нещо по-атрактивно от конкурентните устройства.

 

5.  Как да дезинфекцирате iPhone

Apple предупредиха своите клиенти да бъдат много внимателни, когато искат да почистят своя iPhone. Правилното дезинфекциране изисква използване на определени химични съединения, за да бъде максимално ефективно. Oт компанията сега добавиха водородния пероксид в списъка със забранени вещества, с които да почиствате iPhone.

Вместо това Apple съветва да използвате почистващи препарати, които използват алкохолни съединения. Агресивните дезинфектанти могат да предизвикат редица проблеми, включително и да нарушат цялостта на олеофобното покритие на смартфоните. Другите съвети са свързани с използването на кърпички, но също да не пръскате или изливате течности върху вашия iPhone.