Facebook Messenger e водещо приложение за комуникация от собствениците на смартфони. Не е тайна, че компанията полага  много усилия, за да гарантира сигурността на своите потребители. Въпреки това никога не можете да бъдете 100% уверени, че няма да бъдете изложени на риск от действията на хакери.

 

1. Нова фишинг атака излага на риск потребителите на Facebook Messenger

Дори Facebook понякога не могат да реактират максимално бързо и ефективно. Представители на компанията Group-IB, която специализира в сферата на киберсигурността сега предупреждават за нова заплаха, която се разпространява в Messenger. Тестовете им показват, че в момента се провежда масивна фишинг атака над профили на потребители по цял свят.

Споре информацията на Group-IB хора от поне 80 държави са засегнати oт тази неприятна кампания във Facebook Messenger.

 

 

2. Първите 4-нанометрови процесори за смартфони ще са дело на MediaTek

MediaTek е компания, която не крие плановете си да бъде дългосрочен лидер в производството на процесори за смартфони. Тайванският бранд вече успя да изпревари Qualcomm на тримесечна база и това е сериозен индикатор за влиянието им. В момента най-мощните чипове за смартфони са базирани на 5-нанометров производствен процес.

Преминаването към по-добри технологии крие сериозни предизвикателства. Инвестициите в тази сфера, обаче са оправдани, тъй като гарантират по-висока скорост и по-ниска консумация на енергия. Това е съчетание, което предлага най-доброто на потребителите. Конкуренцията в разработката на 4nm технология е доста сериозна, но изглежда MediaTek ще успеят да изпреварят Samsung в този нов сегмент.

 

3. iPhone 12 и iPhone 12 mini вече ще се продават и в лилав цвят от 30 април

Потребителите вече разполагат с възможността да купят лилава версия на смартфоните, която перфектно допълва настоящите цветове. Припомняме ви, че iPhone 12 и iPhone 12 Мini вече са налични в търговските мрежи в синьо, зелено, черно, бяло и червено. Аpple са уверени, че "Purple" версиите ще допадната на много хора и се надяват да стимулират допълнително продажбите на смартфоните.

Най-мощните представители на iPhone 12 серията няма да се продават в новия цвят. Ако се интересувате от лилавите конфигурации на iPhone 12 и iPhone 12 mini е добре да знаете, че продажбите стартират на 23 май. Реалните доставки ще се извършват след 30 април в Китай, Япония, Великобритания, САЩ и още 30 държави.

 

 

4. Как да разберем дали някой ни шпионира през уеб камерата

Може да затворите вратите у дома си и да пуснете завесите, за да се скриете от любопитните очи на съседите и от всеки друг, който иска да наднича в дома ви, но напоследък това вече не е достатъчно за да се справите с проблема.

За съжаление, благодарение на технологиите, те могат да ‘минат‘ покрай вашите врати и завеси и да видят всичко, което се случва в дома ви. Не си мислете, че става въпрос за рентгеново зрение, термални камери или скенери. Не, нещата са много по-прости – може да бъдете следени от вашата уеб камера.

 

5. 5 лесни начина да направим Android смартфона си по-бърз

Android е чудесна платформа, но колкото повече се използва, може да се „затрупа“ с временни файлове и да забави работата си. За щастие, едно „пролетно почистване“ на системата може да направи чудеса със стабилността ѝ. CNET дава пет семпли съвета как да ускорим Android смартфона си с лекота.