Google Photos дълго време беше лидер в сегмента на приложенията за снимки. Наскоро обаче Google обяви промени в плановете си за приложението, включително, че от юни 2021 г. ще спре неограниченото пространство за снимки.

 

1. Най-добрите алтернативи на Google Photos

Затова търсенето на алтернативи изведнъж се увеличи. Никоя друга услуга не предлага неограничен капацитет, но пък след като това предимство на Google Photos скоро ще изчезне, пазарът става по-атрактивен. AndroidAuthority ни запознава с най-добрите алтернативи на Google Photos

 

 

2. Microsoft Edge ще показва нотификации, дори когато браузъра не е активен

Microsoft опитаха да превърнат браузъра Edge в подходяща алтернатива на Internet Explorer, който от доста време е източник на негативни критики. Компанията взе решение да създаде изцяло нов софтуер, който обаче първоначално не предизвика интереса, който се очакваше. Различни проблеми в работата на Microsoft Edge и несъвместимостта с определени платформи и уеб протоколи принуди Microsoft да стартират проекта от нулата.

 

3. Смарт очилата Huawei X Gentle Monster Eyewear II вече се продават в България

Иновативните смарт очила Huawei X Gentle Monster Eyewear II , обявени заедно с глобалната премиера на Huawei Mate 40 Pro в края на октомври, вече са налични за българските фенове на авангардната мода, захранвана от високи технологии. Моделът може да бъде закупен в търговската мрежа.

 

 

4. Samsung може да са първите, който ще представят смартфон с навиващ дисплей

Гъвкавите дисплеи продължават да бъдат технология, която провокира невероятен интерес сред потребителите. Единствената причина устройствата с този дизайн да не бъдат масов хит е твърде високата им цена. Атрактивни предложения като Samsung Galaxy Z Fold 2 струват повече от $2000, което е непосилно за доста хора.

Все пак конкуренцията между големите имена в индустрията и навлизането на нови технологии постепенно ще направи гъвкавите смартфони по-достъпни. В момента има два вида продукти в този сегмента, като едните устройства предлагат огромни интерактивни повърхности, както Samsung Galaxy Z Fold 2 и Huawei Mate Xs.

 

5. Аpple ще платят още $113 млн. като обезщетение заради умишлено забавяне на старите модели iPhone

Teхнологичният гигант се оказа в центъра на сериозен конфликт със своите клиенти заради някои от по-старите версии на iPhone. Конкретната случка датира от преди три години, но продължава да бъде обект на съдебни разследвания.

Собственици на iPhone обвиниха Apple, че умишлено забавя скоростта на смартфоните с идеята да ги подкани да си купят нов модел и така да генерира повече приходи. Компанията дори се оказа принудена да публикува официално изявление до своите клиенти.