Google постоянно комуникират с производителите на смартфони, за да гарантират по най-добър начин сигурността на крайните потребители. От една страна компанията иска по-бързо да бъдат разпространявани новите функции, а от друга да ни предпазва по-добре от вируси и хакери. Qualcomm са един от най-големите производители на мобилни процесори, които скоро представиха Snapdragon 888.

 

1. Google и Qualcomm oбещават четиригодишни ъпдейти за сигурност на смартфоните с Android

Първият 5-нанометров процесор на компанията ще намери място в най-атрактивните устройства с Android през 2021г. Партньорството между Qualcomm и Google е важно, тъй като продуктите им достигат до милиони потребители. Двете компании ще обединят усилия и обещават да разпространят ъпдейти за сигурност за период от четири години.

 

 

2. Най-добрите смартфони за Коледа до 200лв. (Видео)

Коледа е само след няколко дни. Все още има време за избиране и купуване на подаръци в последния момент. И тази година смартфоните са сред предпочитаните подаръци за Коледа. При това не е задължително да доведат банковата сметка до опасно изтъняване. Тази селекция от смартфони с цени до 200 лв. може да е полезна за избирането на подходящ и атрактивен подарък на достъпна цена.

 

3. ЕС въвежда нови правила за контрол над технологичните компании

Технологичните гиганти ще трябва да бъдат много внимателни, за да избегнат нови разследвания и финансови глоби на европейския континент. Причината е, че Европейската комисия (ЕК) подложи на обсъждане и одобри нови мерки, които въвеждат още по-стриктен контрол над дейността на Google, Facebook и др. Най-голямо внимание предизвикат две конкретни законодателни промени в новия Digital Markets Act.

ЕС искат да въведат достатъчно гъвкава рамка, която да регулира поведението на най-големите технологични компании. В противен случай са подготвени серия от финасови санкции. Мерките са провокирани изцяло от идеята да се гарантират правата и свободите на потребителите във всяка една ситуация при използването на дигитални технологии.

 

 

4. Facebook обвини Apple в нелоялни бизнес практики

Facebook и Apple са технологични гиганти, чиито продукти и устройства се използват от стотици милиони потребители всеки ден. Дългата история на двете компании е свързана с традиционно добри отношения, но никога не е гаранция, че няма да възникне конфликт. Именно такъв е случая с планирани промени в iOS 14, които дори накараха Facebook да предприеме съдебни действия срещу Apple.

Oт компанията дори си позволяват да обвинят своя конкурент в нелоялни бизнес практики, съобщава Reuters. Документите подадени от Facebook до съдебните власти посочват. че Apple умишлено използват своя контрол над Apple Store, за да генерират приходи за сметка на по-малките разработчици и представители на бизнеса.

 

5. Как да използваме новия редактор на PDF файлове в Google Chrome

Google Chrome е най-популярният браузър, тъй като предлага невероятно съчетание между бърза скорост на работа, висока степен на сигурност и разнообразието от плъгини. Потребителите могат да променят визията и начина, по който работи Chrome съобразно своите лични нужди и да се наслаждават на оптимална безопасност. докато сърфират онлайн.

Много хора разчитат на офис приложенията на Google, за да бъдат продуктивни в пандемията. Добрата новина е, че Google Docs, Slides и Sheets са оптимизирани за работа с множество файлови формати, за да улесняват максимално своите потребители. В този случай поддръжката на PDF документи е абсолютно задължителна, тъй като е един от най-разпространените стандарти.