Kак постъпвате когато ви се наложи да свържете Android устройството си с вашия Windows компютър или Mac?

 

1. 7 приложения за свързване на Android смартфон с компютър

Може би искате да архивирате вашите снимки и видеоклипове, да извлечете някои важни данни или да извлечете файлове, за да освободите място на устройството си. Или може би искате да проверите вашите обаждания и съобщения или да управлявате дистанционно устройството си.

 

 

2. Колко дълго производителите на процесори поддържат новите версии на Android

Един от дълготрайните проблеми на Android е бавното стигане на ъдпейтите до всички устройства. Основна причина за това е големият брой производители, всеки от които трябва да полага допълнителни усилия, за да изпраща ъпдейтите до устройствата си.

 

3. TikTok са платили $800 млн., за да използват Google Cloud

TikTok e приложението, на което в голяма степен дължим популяризирането на формата за споделяне на кратки видео клипове. Потребителите могат да използват забавни ефекти, както и да добавят любими парчета като фон. Една от най-харесваните функции е опцията за запис на видео дует в TikTok

 

 

4. Представиха финалните спецификации на DDR5 паметта

Следващата голяма версия на DDR паметта от дълго време е обект на сериозни дискусии в онлайн пространството. Първоначалната премиера трябваше да се проведе преди две години, но след това бе отложена. Организацията JEDEC Solid State Technology Association, която разработва стандарта се нуждаеха от повече време, но вече са готови с финалната спецификация. 

 

5. Google ще интегрира Docs, Chat и Meet в Gmail

Google Meet се превърна в един от най-важните продукти за компанията през последните месеци. Конкуренцията при приложенията за видеоконференцията продължава с пълна сила особено в контекста на COVID-19 пандемията.  От началото на годината досегса беше отчетен рекорден трафик на платформите за онлайн комуникация.

 

 

6. Zoom представиха 27" тъчскрийн монитор за видео разговори с цена $599

Работатата от вкъщи само до преди месеци изглеждаше странна за много потребители. Световната пандемия, обаче показа, че е възможно милиони хора да продължат да извършват своите задължения онлайн. Всичко това предизвика бум в използването на приложения за видеоконферентни разговори