Мicrosoft непрестанно тестват нови функции, които да станат част от Windows 10. Една от последните новости е опцията за получаване на ъпдейти в приложението Paint от Microsoft Store. Разработчиците вече имат достъп до Preview Build версиите на Windows 10, които все още не са налични за масовия потребител. Това ни разкрива още повече детайли за подобренията в операционната система.

 

1. Какво ще представлява функцията Restart Apps After Signing In в Power менюто на Windows 10

Интересна промяна ни очаква в Start мeнюто на Windows 10 при избора на Power бутона. Потребителите са добре запознати с класическите опции за рестартиране, изключване и хиберниране на компютрите. Стандартните функции в това меню не са променяни от години, но Microsoft искат да добавят още една възможност в Power менюто на Windows 10.

 

 

2. Как да гарантираме сигурността си при работа със смартфон

Кой би си помислил до преди десетина години, седнал пред обемистия си настолен компютър, че само след едно десетилетие ще носи компютър в джоба си? С идването на ерата на смартфоните обаче, обикновените телефони и компютрите бяха изместени от смартфоните за много от ежедневните задачи.

В миналото телефоните ставаха все по-малки, за да са удобни, а днес смартфоните стават все по-големи, за да се ползват по-ефикасно и като компютърни устройства. Удобството, което ни предоставят смартфоните е, че нещата, които бяхме свикнали да правим на компютрите си вече можем да ги правим с лекота на тези красиви устройства по всяко време и на всяко място.

 

3. Какви са промените, които Google въвежда в облачните си услугите през 2021г.

Аndroid 12 вече е достъпна за разработчиците от компанията, благодарение на които разбираме повече за новите функции. Първата голяма демонстрация на интерфейса и подобренията в операционната система се очакват на Google I/O 2021 в края на май. С течение на времето Google реализират все повече своите идеи, с които планират да улеснят работата ни с Android.

Последната тестова версия на Android 12 е нестабилна, но включва няколко непознати функции. Ако използватe функцията за снимане на скрийншот, докато скролвате дисплея вероятно ще останете доволни. Потребителите вече могат да избират кои части върху екрана искат да заснемат, вместо да го правят с цялото съдържание. Google отчитат прогрес с разработката на App Pairs.

 

 

4. Ето как ще изглежда по-малкият Notch на iPhone 13

Следващото поколение смартфони на Apple е обект на много спекулации през последните седмици. Второто поколение 5G смартфони на компанията отново ще са налични в четири версии. Технологичният гигант не планира съществени промени по отношение на дизайна. Все пак устройствата ще предложат по-мощен хардуер и по-добри камери.

За разлика от предходната година този път Apple ще представят iPhone 13 през септември, когато си е обичайния график. Сложната ситуация с пандемията отложи с няколко седмици представянето на iPhone 12, но се очаква сега да бъде избегнат този сценарий. Компанията вече е установила контакти с водещите доставчици на компоненти.

 

5. Sony Xperia 10 III е 5G смартфон с 6" OLED дисплей, тройна камера, Snadpragon 690 процесор и 6GB RAM

Sony представиха новите си флагмани в пазара на смартфони преди часове. Вече ви съобщихме за подобренията в Xperia 1 III и Xperia 5 III. Японският производител представи още един модел с името Xperia 10 III, който е фокусиран към средния ценови клас. Визията на устройството е базирана на традиционния дизайн на Sony в мобилната индустрия.

Новият модел също има сензор за пръстов отпечатък в рамката, който може да се използва като бутон за включване и коригиране на звука. Така е възможно да се контролира и затвора на камерата, когато правите снимки. Sony Xperia 10 III ще три камери в задната част, които са подредени във вертикална посока, както и две LED светкавица.