Huawei представиха атрактивните смартфони от серията Mate 40 през октомври и вече стартираха продажбите им на световния пазар. Компанията вече е насочила вниманието си към следващите си флагмани, които ще бъдат представени през март. Huawei P50 ще бъдат изправени в сериозна конкуренция на останалите водещи производители на Android. 

 

1. Смартфоните Huawei P50 ще имат различни дисплеи

Въпреки проблемите с американското правителство от Huawei нямат намерение да променят своите планове. Новите устройства ще бъдат представени по план, като оставa само да разберем конкретната дата, на която ще видим Huawei P50 през март. Серията ще включва три различни модела, а именно Huawei P50, Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pro+.

 

 

2. TSMC ще произвеждат видео карти за Intel

Дългогодишната доминация на Intel в световния пазар на компютри бе подложена на сериозни изпитания през последните тримесечия. Проблеми с иновативните производствени технологии на компанията забавиха премиерата на ключови хардуерни продукти. Това се оказа достатъчно AMD да заложат на агресивна стратегия и да се възползват максимално от ситуацията, пред която е изправен най-големият им конкурент.

Изминалата година показа, че AMD достигнаха до рекорден пазарен дял и са амбицирани да продължат с впечатляващото си представяне през 2021г. В същото време Intel подготвят на свой ред премиерата на няколко нови серии процесор, с които да възстановят загубените си позиции в индустрията. Вече знаем, че премиерата на процесорите Intel Rocket Lake ще е през март 2021г.

 

3. 10 начина да подобрим живота на батерията на смартфона

Смартфоните днес са по-мощни дори от скъпи работни станции отпреди по-малко от десетина години. За разлика от тях обаче, те имат едно ограничение – батерията. Тя остава най-слабото звено на смартфоните, като въпреки подобренията, все още е предизвикателство да осигури дълга работа при максимално натоварване. TechRadar ни предлага няколко съвета как да удълим живота на батерията на смартфона.

 

 

4. Qualcomm купува NUVIA за $1.4 млрд.

Qualcomm са известно име в мобилната индустрия най-вече заради популярната серия от процесори Snapdragon. Компанията разработва и други хардуерни решения, включително 5G модеми и сензори за пръстов отпечатък. Очаква се доста сериозна конкуренция в сегмента на смартфони през 2021г.

Със сигурност Qualcomm ще продължат да се борят с MediaTek, за да бъдат най-големият производител на мобилни процесори в индустрията. Сега разбираме за следващата бизнес инициатива на компанията, която е свързана с придобиването на иновативния CPU стартъп, NUVIA. Официалните параметри на сделката достигат до $1.4 млрд.

 

5. Продажбите на телевизори ще надхвърлят 223 млн. през 2021г.

Модерните телевизори са ключов елемент от интелигентните домове, който позволява да се наслаждаваме по най-добър начина на любимите филми, телевизионни шоута и мултимедия. Вече има много лесно начини да свържем всяко едно устройство към по-големите им дисплеи и да се забавляваме оптимално с предпочитаното съдържание. Google Chromecast е добър пример за джаджа, която промени начина, по който стриймваме и гледаме мултимедия.

Първото голямо технологично шоу за годината се фокусира основно към телевизорите. Устройствата в този сегмент може да не са толкова популярни, колкото смартфоните, но са неизменна част от всеки дом. Samsung и LG са две от компаниите, които инвестират най-много средства за разработката на нови технологии, с които да продължат да са източник на иновации.