Всички потребители на единния информационен портал за COVID-19 могат да се възползват от създадената нова функционалност – издаване и валидиране на цифровия сертификат на ЕС за COVID-19 чрез Viber.

 

1. Знаете ли, че: Viber позволява издаване и валидиране на цифровия сертификат на ЕС за COVID-19

С едно натискане на бутона „COVID сертификат“, абонатите на официалния чатбот на портала във Viber имат възможност последователно да издадат и да валидират своя цифров сертификат на ЕС, който удостоверява имунизация срещу коронавирус, преболедуване или тестване. Новата функционалност гарантира бързина и сигурност за придобиването на необходимия за пътуване и посещение на различни обекти и събития документ.

 

 

2. Facebook пуска нова Audio секция за слушане на музика

Facebook винаги са полагали много усилия, за да ни накарат да прекарваме повече време в своите профили. Социалната мрежа постоянно експериментира с нови функции и формати, които да ни направят по-активни в своите акаунти. Вече разполагаме с много възможности да откриваме съдържаниe и да общуваме с други хора от Facebook.

Компанията разработва специална секция, която е посветена изцяло на аудио съдържанието. Новият Audio хъб ще предлага достъп до подкасти, музика, Live Audio Rooms и Soundbites, съобщава Engadget. Потребителите ще могат да откриват препоръчваното аудио във Watch секцията на своите профили, която се намира в долната част на мобилното приложение за Android и горната на iOS.

 

3. Потребителите на Google Chrome вече могат да редактират безплатно PDF файлове

Мобилните устройства позволяват да отваряме и редактираме голямо разнообразие от документи, когато сме в движение. Един от най-поддържаните формати са PDF файловете, които са изключително популярни в интернет. Ако ви се налага да работите постоянно с множество документи, вероятно знаете, че понякога управлението им може да отнеме доста повече време, отколкото сте очаквали.

Това е голям проблем, особено когато бързате и сте в движение. Adobe предлагат практично решение с нов плъгин за уеб браузъра. Инсталирането на разширението Adobe Acrobat ще позволи бързо да въвеждате и маркирате съдържание, да коментирате и да подписвате PDF файлове, директно от прозореца на Google Chrome. Осигуряването на поддръжка за другите водещи браузъри ще изисква малко повече време.

Новият плъгин е безплатен за изтегляне и предлага пълен набор от инструменти за създаване, съхраняване и споделяне на PDF файлове, които обещават да ви спестят ценно време.

 

 

4. Nokia G300 5G е достъпен смартфон със 6.52" HD+ дисплей, Qualcomm Snapdragon 480, тройна камера и Android 11

HMD Global е компания, която обръща специално внимание на устройствата от ниския и средния клас. Това им позволява да разширяват портфолиото си с нови модели, коитo са атрактивни, но също така избягват директната конкуренция с брандове като Samsung и Apple в премиум сегмента. Стратегията на компанията ще е фокусирана все повече върху смартфоните с поддръжка на 5G технологията, които се очертава да набират още по-голяма популярност.

Най-новият представител в атрактивното портфолио от устройства на HMD Global вече е факт и се казва Nokia G300. Моделът е фокусиран към бюджетния клас и предлага оптимално съчетание между характеристики и изгодна цена. Първата важна характеристика е дисплея, който е с големина от 6.5 инча и поддържа HD+ резолюция от 1600х720 при съотношение на екрана от 20:9.

 

5. Смарт часовниците Apple Watch Series 8 ще имат по-големи дисплеи през 2022г.

Аpple са лидер в пазара на умни часовници и генерират повече от 50% от продажбите в световен мащаб. Само преди няколко седмици бе представено тазгодишното поколение на Apple Watch, което отново предлага интересни подобрения. Вече ви информирахме, че Apple Watch Series 7 има по-голям, удароустойчив дисплей и 18 часа живот на батерията.

Една от най-осезаемите промени е размера на дисплея, който е увеличен с 20%. Очаква се този тренд да продължи и с Apple Watch Series 8. Компанията подготвя още една интересна промяна в следващата генерация на умните часовници. Шефът на Display Supply Chain Consultants (DSCC), Рос Йънг разкри, че Watch Series 8 ще е достъпен в три размера, съобщава BGR.

Досега компанията е предлага винаги само две версии на своите смарт часовници.