Днес вече нямаме нужда от традиционните скенери в дома си, тъй като приложенията за сканиране за смартфони са изключително добри.

 

1. Най-добрите приложения за сканиране на документи

Без значение какво искате да сканирате - документ, снимка, страница от книга, бележка - предложенията за най-добрите приложения за сканиране на New York Times ще ви свършат страхотна работа.

 

 

2. TikTok са събирали поверителна информация в смартфоните с Android в продължение на 18 месеца

Moбилното приложение продължава да бъде обект на сериозни критики и обвинения свързани с начина, по който съхранява и споделя личните данни на потребителите. Потенциалната заплаха TikTok да бъде забранено на територията на САЩ е широко дискутирана тема през последните дни.

 

 

3. Xiaomi Mi 10 Ultra има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark

Xiaomi продължават да разширяват влиянието си в пазара на смартфони с премиерата на атрактивни продукти в различните ценови класове. Сега вниманието ни е привлечено от последния флагман на китайския производител, който се казва Xiaomi Mi 10 Ultra. Новият модел предлага голям 6.67" дисплей с 2340h1080 резолюция, Qualcomm Snapdragon 865 процесор и 16GB RAM. 

 

4.  Нов бъг в Windows 10 May 2020 Update излага на риск милиони потребители

Мicrosoft актуализират операционната система два пъти в годината, като следващият ъпдейт е планиран за октомври. Докато очакваме това да се случи, обаче разбираме за неочавквани проблеми в работата на компютрите. Оказва се, че е възникнал проблем с Windows 10 May 2020 Update и голям брой потребители са изложени на сериозни рисковe за сигурността на поверителните си данни.

 

 

5. Смартфоните с Android вече ще ни предупреждават при земетресения

Google са стартирали нов амбициозен проект, който цели да използва сензорите в смартфоните, за засичане на сеизмологичните процеси, водещи до земетресения. Идеята на компанията е да споделяме в реално време информация от акселерометрите, за да докладваме за подобни бедствия.

 

6. Бизнесът със смартфони на Sony излиза на печалба за първи път от години насам

Проблемите на Sony в мобилната индустрия от дълго време не позволяват на компанията да генерира приходи в тази пазарна ниша. Японският производител продължава да представя нови устройства с бранда Xperia, но има все по-малко присъствие в изключително конкурентния сегмент на смартфоните.