Microsoft е в центъра на вниманието в технологичната индустрия през последните седмици. Причината е разработката на изцяло нова операционна система, която да наследи Windows 10. Софтуерните инженери работят активно над редизайн, с който ще модернизират повечето елементи от UI интерфейса.

 

1. Как ще се казва новата версия на Windows

Въпреки, че не е потвърдено официално започна да се използва името Windows 11 като обозначение за предстоящата платформа. Идеята е потребителите да имат достъп до обновен интерфейс, който включва модерни компоненти и технологии. В голяма степен визията на Windows 10 не се е променяла драстично от премиерата през 2015г.

Скоро ситуацията ще се промени, тъй като голямото събитие на Microsoft е насрочено за 24 юни. Toгава ще разберем официално какви са идеите на компанията да бъдещето на операционната система. Един от най-любопитните въпроси е как ще се казва софтуера и дали ще бъде представен като Windows 11.

 

 

2. Samsung Exynos 2200 ще бъде по-добър процесор от Apple A14 Bionic

Samsung и AMD обявиха стратегическо партньорство в сферата на мобилните процесори още през миналото лято. Благодарение на сътрудничеството ще видим интеграция на RDNA архитектурата за смартфони. Тази иновация се очаква да допринесе значително за по-добрата скорост на работа в бъдещите процесори.

Вече получихме потвърждение от AMD, че RDNA 2 технологията също ще намери място в бъдещите версии на Exynos процесорите. Дългосрочният характер на партньорството им е сериозна предпоставка за разнообразие от иновации, което ни очаква в смартфоните Galaxy.

 

3. Facebook ще представят смарт часовник с две камери през 2022г.

Facebook е софтуерна компания, която е собственик на водещи мобилни приложения като Messenger, WhatsApp и Instagram. Въпреки това създателите на най-голямата социална мрежа многократно са проявявали интерес към хардуер. Потребителите могат да открият подобни продукти на пазара, като смарт високоговорителите от серията Faсebook Portal.

В миналото компанията си партнира с HTC в разработката на общ смартфон и наблюдават внимателно как се развива сегмента на умните джаджи. Сега разбираме, че хардуерните планове на Facebook стават все по-амбициозни, тъй като включват премиерата на смарт часовник. Ако не възникнат неочаквани проблеми премиерата ще стане факт през лятото на 2022г.

 

 

4. Huawei стартира конкурс за футболните фенове

Huawei и SofaScore – популярното приложение за следене на живо на спортни резултати, обявяват началото на състезателната игра Pick’em, с която да зарадват феновете си през футболното лято на 2021. 50 участници в играта ще бъдат наградени с най-новия смарт часовник на Huawei - Huawei Watch 3 Pro, чиято глобална премиера бе на 2 юни.

 

5. Xiaomi искат да произвеждат собствени процесори за смартфони

Xiaomi са предпочитан бранд на европейския пазар на смартфони заради уникалното съотношение между цена и качество, което предлагат на своите потребители. Компанията влага сериозни средства и усилия, за да предлага нещо атрактивно и да се конкурира с другите водещи производители. Представителите на Xiaomi Mi 11 серията са доказателство за стратегията на Xiaomi да имат присъствие във всички ценови класове.

Портфолиото на китайския производител ще продължи да бъде насочено към атрактивни предложения с луксозен дизайн, поддръжка на 5G мрежи, добри камери и дълъг живот на батерията. Xiaomi разработват и други смарт продукти като фитнес гривни, умни устройства за интелигентните домове, електрически скутери, лаптопи и дори дрехи.