Гъвкавите смартфони и 5G технологията се очертават като водещите тенденции в пазара на мобилни устройства през 2020г. Конкуренцията между водещите производители ще доста ожесточена, което е добра новина за потребителите. Докато очакваме по-сериозни спадове в сцените на устройства с поддръжка на 5G мрежи и гъвкави дисплеи вниманието ни е привлечено от TCL. Всъщност това е името на компанията, която притежава правата за търговските марки BlackBerry и Alcatel в мобилната индустрия.

 

 

Новата им концепция е доста атрактивна, тъй като представлява смартфон, който може да се плъзга настрани и предоставя допълнително пространство за мултимедия и игри. За разлика от другите подобни предложения като Motorola Razr или Samsung Galaxy Fold, които се сгъват наполовина при този модел идеята е различна. Уникалният смартфон на TCL имa стандартен дисплей, както и допълнителен панел разположен зад него, който може да се разгъва при необходимост. TCL са планирали да покажат прототипа на MWC 2020.

 

 

Снимките са част от официалните рекламни материали, като все още няма данни за техническите спецификации на смартфона. TCL засега пазят в тайна начина, по който работи механизма за плъзгане на екрана, съобщава CNET. Дизайнерите им продължават да експериментират с различни прототипи, за да създадат по-атрактивни смартфони с гъвкав форм фактор. Няма да е изненадващо, ако скоро TCL проведат специално събитие, на което да представят официално технологията.

 

 

Още от Digital : TCL спират да произвеждат смартфони BlackBerry от 31 август 2020г.